Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr július 2013

Retrográd Merkúr július 2013

Retrográd Merkúr július 2013Június 26. és július 19. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Rák 23º06′-től visszaérve 13º21′-re.

A Rák jegye a gondoskodó anya és a lélek jelképe. Ebben a jegyben otthonunk lelki, érzelmi alapjait kell újravizsgálnunk. Ami külön jelentőséget nyer azáltal, hogy a retrográdba lépés napján vált a Jupiter is jegyet szintén a Rákba lépve a következő egy év idejére. További árnyaló hatás ezen a napon a Nap-Szaturnusz-Neptunusz király trigon, mind víz jegyekben. Az érzelmi, lelki hozzáállásunk nagyfokú újrarendeződését segítheti elő. Fontos lesz megvizsgálnunk, hogy mi is az ami igazán, lelkünk mélyén nyújt boldogságot számunkra és mi amiről könnyen lemondhatunk. A Rák utolsó (sors) fokán található Vénusz is mélyebben őrzött értékeinkkel kapcsolatos önvizsgálat szükségét jelzi, a lényegtelenségekről való lemondással együtt.

A retrográd időszak árnyéka június 10.-től augusztus 4.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Június 10. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Rák 13. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd augusztus 4.-én ér vissza a Rák 23. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb álmokat, elképzeléseket megformálni, számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Rákban a Merkúr érzelmi, családi kötelékeinket teszi próbára, ami több régebbi sérelem előtörését válthatja ki. A retrográd időszak alatt, azok a téves, nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülhetnek felszínre, amelyeket közeli kapcsolatainkkal szemben táplálhattunk. De a viharok elmúltával, ha hajlandók vagyunk önvizsgálatot tartani és változtatásokat hozni, jobban elválaszthatjuk az igazit a hamistól közeli kapcsolatainkban, miáltal lelki, érzelmi alapjainkat is megerősítjük.

Az adott időszak második felét a Szaturnusz-Neptunusz-Jupiter király trigon energiái hatják át (lásd az Asztrológiai naptárban). Röviden ez egy lelki, szellemi megújulás lehetőségét nyújtja számunkra, természetesen, ha képesek vagyunk befogadni. Ez különösen jó időszak a befelé forduláshoz, meditációhoz, relaxációhoz, mert csak így kerülhetünk közelebb ihletettségünk forrásához. Lásd a Meditációról általában c. írást.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Rák csillagjegyének 23. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

Ingyenes tanácsadást, tisztázást nem vállalok. Egy adott élethelyzet vagy aktuális probléma jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

Vélemény/értékelés írásához kattints ide.
Vélemény/értékelés írása