Kezdőlap » Asztrológia » Költözés, utazás az asztrológiával

Költözés, utazás az asztrológiával

Ha bejelentkezel, láthatod hogyan változna horoszkóp ábrád más földrajzi helyre költözve. Ha még nincs ingyenes fiókod nálunk:

Regisztrációhoz kattints ide

relokációs horoszkópA mai világban az emberek többet utazgatnak. Egyesek szülőhelyüktől távolra, külföldre költöznek rövidebb-hosszabb időre.

Gyakran előforduló kérdés ilyen esetekben, hogy mire számíthatunk, milyen lehetőségeket, esetleg problémákat hozhat a megváltozott tartózkodási hely. Bár a várható tapasztalatokat továbbra is a különböző előrejelzési módszerek (ezeket lásd itt) mutatják, de ezeken kívül az adott hely a szülöttre tett hatásairól is információkat szerezhetünk, ha elkészítjük az ún. relokációs horoszkópot.

Fontos! A relokációs képlethez szükséges minél pontosabban (legalább pár perc pontossággal) ismerni a születési időnket, mert értelmezésének alapját a pár percenként fokot váltó Aszcendens képezi.

Ha külföldre való költözést fontolgatsz, a jobb rálátás érdekében igénybe veheted Asztrológiai tanácsadás szolgáltatásunkat. Részletekért kattints ide.

A módszer alapjában véve egyszerű. Továbbra is a születési idővel dolgozunk, de úgy mintha a születés helye a tervbe vett úti célunk lenne.

A kiszámolás a következő: Budapesti születés esetén előbb kivonjuk az általunk ismert születési időből a magyarországi akkor aktuális időzónát. Ha például Londonba szeretnénk költözni vagy kiutazni hosszabb időre, akkor hozzáadjuk az előző lépésben kapott időponthoz az angliai akkor aktuális időzónát és az Aszcendens, illetve a házak kiszámolásához London földrajzi koordinátáit használjuk.

Az eddigiekből látható, hogy az összes bolygó jegyhelyzete változatlan marad radix képletünkhöz képest, de az Aszcendens foka (sőt akár jegye is) változni fog. Ennek következtében egyes bolygók más házba kerülhetnek.

Ezek a kisebb, nagyobb változások jelzik az élethelyzetünkben bekövetkező várható átrendeződéseket. Például ha radixunkban több bolygó van a 12. házban (magunkba fordulás, lelki élet) és ezek a relokációs képletben az 1. házba kerülnek, akkor az új helyen kezdeményezőbbek, erélyesebbek lehetünk, könnyebben bontakoztatjuk ki képességeinket. Természetesen ez fordítva is érvényes, tehát ha a bolygók az 1. házból a 12. házba kerülnek akkor nehezebb lehet érvényesülnünk azon a helyen, de mélyebb megértéseink, spirituális tapasztalataink lehetnek (elvonuláshoz lehet alkalmas).

Ha valamely bolygónk átkerül pl. az 5. vagy a 7. házba, ez utalhat arra, hogy külföldön találjuk meg a szerelmet vagy éppen élénkebb lehet ott a szerelmi, társasági életünk. Ez nem jelenti azt, hogy csak társkeresési szándékkal kellene máshová költözzünk, mert a megfelelő időben (tranzitok, progressziók alapján) otthon is megtalálhat a szerelem.

Azonban, ha már munka vagy tanulási célból más országba költözünk egy adott időre, akkor érdemes lehet megvizsgálnunk az oda kiszámolt relokációs képletet. Ha mondjuk egy adott bolygónk az MC-re kerül vagy kedvező fényszöget alkot az MC-vel, akkor ott jelentősebb szakmai előremenetelt, elismeréseket élhetünk meg.

Hasonlóképpen, ha az adott helyen valamely bolygónk diszharmonikus fényszöget (pl. kvadrátot) képez az Aszcendenssel vagy MC-vel, akkor a bolygó jellegének megfelelően több problémára, feszültségre, akadályokra számíthatunk.

Mivel Magyarország földrajzilag nem annyira kiterjedt, ezért Szentgotthárd (nyugaton) és Mátészalka (keleten) közt az Aszcendens kb. 7-10 fokot változhat csak. Bár ez nem sok, de ha közben jegyet is vált vagy több bolygó kerül át más házba, esetleg az MC vagy Aszcendens kapnak újabb fényszögeket, akkor már ezek is hozhatnak jelentősebb élethelyzetbeli változásokat.

Sokkal érdekesebb lehet a helyzet, ha más országba költözünk, mert pl. Budapest és London között több, mint egy jegyet (30-40 fokot) változhat az Aszcendens, amivel majdnem minden bolygó más horoszkópházba kerülhet. New York-Budapest pedig akár 90 fokos eltérést képezhet.

A relokációs képlet nem fogja kiváltani, helyettesíteni a születési radixunkat, mert azt mindenhová magunkkal hordozzunk. Azonban abban segíthet, hogy jobban megértsük milyenképpen változhat az életünk egy adott távolabbi helyen. Bár kíváncsiságból megnézhetjük, ha külföldre utazunk üdülésre, de igazából akkor érdekes, ha hosszabb időt, legalább pár hetet, hónapot, évet kell eltöltenünk az adott a helyen.

Kísérletképpen, ha régebb máshol, más országban is éltünk, érdemes lehet megnézzük, hogyan mutatott az oda felállított relokációs képletünk. Az akkori, ottani tapasztalataink teljesebb értelmet nyerhetnek ezáltal.

Ha költözni szeretnénk természetesen más tényezők fognak elsődleges szerepet játszani a választásunkban (az adott kultúrához való vonzódásunk, nyelvtudásunk, anyagi kényszer vagy lehetőségek stb.). De ha már sikerült nagyjából eldöntenünk merre szeretnénk menni, költözni, akkor az asztrológia segítségével betekintést kaphatunk az adott hely számunkra várható lehetőségeibe.

Regisztrációhoz kattints ide