Kezdőlap » Asztrológia » Aszcendens számítás és kalkulátor ingyen

Aszcendens számítás és kalkulátor ingyen

Aszcendens kalkulátor

Olvasd el teljes, egyedi Aszcendens elemzésedet. A kalkulátor értelmezi Aszcendensed bolygó kapcsolatait is.

Születési idő:
Időpont: : 24 órás formátumban
Ország:
Helység:
Kezd el beírni a helységet (legalább két karaktert) és válaszd ki a listából! Ha nem működik kattints ide.

További szolgáltatásaink:

Vélemény/értékelés írásához kattints ide.
Vélemény/értékelés írása


4.87 | 142 vélemény/értékelés alapján

Ki hitte volna!? 😀
2024.5.28 -Lali
aranycsillag.net ,

Ki hitte volna!? 😀

business 0.3

Nagyon kivancsi vagyok es elöre isKöszönöm.
2023.10.15 -Enikö
aranycsillag.net ,

Nagyon kivancsi vagyok es elöre is
Köszönöm.

business 0.3

Nagyszerú ,köszönöm.
2023.7.02 -juhasz andras
aranycsillag.net ,

Nagyszerú ,köszönöm.

business 0.3

Üdvözlet! Nem tudom hogy hány órakor születtem és nem is tudtam beszerezni ezt az információt , még azt sem, hogy milyen napszakban. Ekkor hogyan lehe
2023.6.28 -Baji Erika
aranycsillag.net ,

Üdvözlet! Nem tudom hogy hány órakor születtem és nem is tudtam beszerezni ezt az információt , még azt sem, hogy milyen napszakban. Ekkor hogyan lehetne az aszcendenst kiszámítani? Előre is köszönöm a választ. Üdv.: Baji Erika

Válasz: Kedves Erika, egy születési idő pontosítással próbálkozhatunk ebben az esetben: www.aranycsillag.net/szuletesi-ido-pontositas/

business 0.3

Sziasztok!Aszcendens számitásnál a nyári idöszámitas miatt akik akkor születtek minusz 1 órát le kel vonni a születési idöböl ugye? Köszönöm a vál
2023.1.22 -Polgar Patrik
aranycsillag.net ,

Sziasztok!

Aszcendens számitásnál a nyári idöszámitas miatt akik akkor születtek minusz 1 órát le kel vonni a születési idöböl ugye? Köszönöm a választ!

Válasz: Nem kell semmit levonni. Azt az időt kell beírni, amit a születéskor az óra mutatott. A nyári időszámításról és az időzóna módosításáról a honlap gondoskodik.

business 0.3

Arról szeretnék érdeklődni hogy a módszerből, amivel készítik az elemzéseket, tartnak-e tanfolyamot valamikor? Ha valaki szeretne ezzel elkezdeni fogl
2022.9.02 -Sz.B.
aranycsillag.net ,

Arról szeretnék érdeklődni hogy a módszerből, amivel készítik az elemzéseket, tartnak-e tanfolyamot valamikor? Ha valaki szeretne ezzel elkezdeni foglalkozni, jobban belemenni az asztrológia világába (ha ez az), akkor milyen képzést tudnak ajánlani?
Köszönöm a választ, előre is!

Válasz: Kedves Sz.B., nem foglalkozunk képzéssel. A honlap tematikája a személyes elemzések, előrejelzések és tanácsadás.

business 0.3

Egyszerűen "besza-behu".....tűpontos !!!
2022.6.20 -Anonymous
aranycsillag.net ,

Egyszerűen "besza-behu".....tűpontos !!!

business 0.3

Elnézést a születési dátumom rosszul lett beírva,nem tudom kijavítani,így rossz az elemzés.Hogy kérhetnék újat?
2022.5.23 -Tatár Katalin Erika
aranycsillag.net ,

Elnézést a születési dátumom rosszul lett beírva,nem tudom kijavítani,így rossz az elemzés.Hogy kérhetnék újat?

Válasz: Kedves Erika,
csak újra fel kell keresni az oldalt és kitölteni az adatokat.

business 0.3

Kedves Csaba! Köszönöm szépen ! Sok sikert kívánok a további munkában Nektek!
2022.4.19 -István
aranycsillag.net ,

Kedves Csaba!

Köszönöm szépen ! Sok sikert kívánok a további munkában Nektek!

business 0.3

WoW! Ez telitalálat volt! Minden stimmel, köszönöm!
2022.4.02 -Gábor
aranycsillag.net ,

WoW! Ez telitalálat volt! Minden stimmel, köszönöm!

business 0.3

Az Aszcendens jelentése

Aszcendens számítás, kalkulátor Az aszcendens az egyik asztrológiai alapfogalom, melynek jelentése felkelő jegy, mivel a horoszkóp felállítását jelző időben, a keleti horizonton látható csillagjegyet jelöli.
A Nap jeggyel ellentétben, ami szellemed irányultságát jelöli, az aszcendens az a külső ruha, viselet amit magadra öltesz és kifelé magadról megmutatsz. Ebből kifolyólag tested formájára és alapvető jellemvonásaira is kihatással van. Ha egy ismerősöd ki próbálja találni, hogy milyen jegyben születtél és az illető nem ismer olyan jól téged, jó esélye van, hogy pont az aszcendensedet fogja eltalálni.

Az Aszcendens meghatározása

Az aszcendens meghatározása kiemelt jelentőséget kap minden asztrológiai elemzésben, mert jelképesen mutatja azt a módot, ahogyan megmutatkozol a világban. Egyértelmű beazonosításához szükséges a pontos születési hely és idő, melyek alapján az aszcendens kinézhető efemerida táblázatok vagy ezekre alapuló számítógépes programok segítségével. Ha a pontos idő nem ismert, korrekciót alkalmazunk, ismert életeseményekből következtetve a születés legvalószínűbb pillanatára.

Időtartama az egyes jegyekben

Míg a bolygók többsége (a Hold kivételével) egy nap folyamán aránylag jelentéktelen (többnyire egy foknál kevesebb) távolságot tesz meg, az aszcendens egy nap alatt bejárja mind a 12 állatövi jegyet. Egy jegyben átlagosan 2 órát tartózkodik. Tehát ha 1-2 órát tévedsz a horoszkóp időpontjában, jó esélye van, hogy az aszcendens is hibás lesz. De mivel a horoszkópot 12 részre osztó háznak nevezett egységek is az aszcendenstől kezdődnek, akár 5-10 perc pontatlanság is elég ahhoz, hogy az egyik bolygó az 5. házból átkerüljön a 6. házba. Miért annyira fontos ez? Azért mert így megváltozik az értelmezés is, mert más életterületen kell a bolygónak kifejtenie hatását. Ha előrejelzéseket akarsz igényelni, azon időszak megállapításában, amikortól egy bizonyos életterület fontosabbá válik az életedben, pár perc hiba a születési időben, akár több napos vagy hetes eltérést is mutathat az kapott értékek és a valóság között.

Északi szélesség: 45º
Kos: 65 perc, 1º=2.17 perc
Bika: 64 perc, 1º=2.13 perc
Ikrek: 80 perc, 1º=2.67 perc
Rák: 112 perc, 1º=3.73 perc
Oroszlán: 145 perc, 1º=4.83 perc
Szűz: 159 perc, 1º=5.3 perc
Mérleg: 158 perc, 1º=5.27 perc
Skorpió: 158 perc, 1º=5.27 perc
Nyilas: 158 perc, 1º=5.27 perc
Bak: 145 perc, 1º=4.83 perc
Vízöntő: 112 perc, 1º=3.73 perc
Halak: 80 perc, 1º=2.67 perc

A fentebbi ábra és a baloldali táblázat mutatják, hogy az Aszcendens egyes jegyeken gyorsabban halad át, másokban pedig többet időzik. A baloldali húzókát mozgatva látható, hogyan befolyásolja a szélességi fok, amelyre a horoszkóp képletet kiszámoljuk az egyes jegyekben töltött időt. Ez az információ mutatja, hogy mennyire fontos pontosan ismerned vagy bepontosíttatnod a születési idődet. Például a 45-ös északi szélesség esetén a legkevesebbet a Kos, Bika, Ikrek és Halak jegyében tartózkodik, legtöbbet pedig a Szűz és Nyilas között. Ha valakinek Kos Aszcendense van, akkor akár 2 percnyi hiba a születési időben az Aszcendens 1 fokkal való eltolódását fogja eredményezni. Ezzel szemben Szűz Aszcendens esetén több, mint 5 perc eltérés ad 1 fok eltolódást az Aszcendens helyzetében.
Minél közelebb kerülünk a sarkkörökhöz, annál kevesebb idő jut a Kos, Bika és Halak jegyeknek. Ha az egyenlítőhöz közelítünk, akkor majdnem minden jegyben azonos időt marad.
Az év különböző időszakai, illetve a hosszúsági fok nem módosítják a jegyekben eltöltött időt.

Ugrás ide: Aszcendens elemzésed

Jelentése a jegyekben

Kos
Energikus, harcias és dinamikus külsőt kölcsönöz. Tele van élettel, romantikus és szenvedélyes. Gyorsan dönt és azonnal cselekszik.

Bika
Hatására a biztonságra törekvés, két lábbal a földön állni válnak fontossá. Vonzza minden, ami esztétikus, élvezetes és finom. Kifejezetten türelmes, de ha egyszer dühbe gurul, nehéz leállítani.

Ikrek
Kíváncsi természettel és jó kommunikációs képességgel rendelkezik. Fontos számára a folyamatos szellemi kihívás és értelmes elfoglaltságok.

Rák
Érzékeny, lelkiismeretes, intuitív, gondoskodó és álmodozó külsőt kölcsönöz. Szereti az otthonát és számára a családja mindenekelőtt van.

Oroszlán
Vele született önbizalommal, tartással rendelkezik. Büszke típus, de szüksége van a többiek elismerésére is.

Szűz
Meggondoltan viselkedik, nem hoz elhamarkodott döntéseket. Kiváló szellemi képességeivel minden területen az észérvekre támaszkodva találja fel magát.

Mérleg
Igazságos vagy és harmóniára törekszik. Fejlett szépérzéke van, jellemző a jó megjelenés, de a kedves természet is.

Skorpió
Heves és szenvedélyes és valószínűleg fokozottan vonzódik a hatalomhoz is. Kissé zárkózott, átható megjelenés jellemző.

Nyilas
Őszinte, becsületes és jó kedélyű megjelenés. Nyitott gondolkodású, toleráns és nagyon szeret utazgatni térben és gondolatban egyaránt.

Bak
Nagyon praktikus és konzervatív külsőt kölcsönöz, éles üzleti jellegű megjelenéssel. Tiszta látókör és az érzelmi közömbösség is jellemzőek.

Vízöntő
Egyéni stílusú, szabad és spontán külsővel rendelkezik. Rendkívüli újító képességei vannak, tele van ötletekkel.

Halak
Érzelmi élete gazdag, szeretettel fordul az emberek felé. Nyílt szívének köszönhetően könnyen alkalmazkodik a helyzetekhez és emberekhez egyaránt.

További részletek tárulhatnak fel előtted, ha az aszcendens jegyének uralkodó bolygóját és annak helyzetét is megvizsgálod.

Bár bizonyos beállítottságok kezdetből az aszcendensbe vannak kódolva további árnyalatot adnak megjelenésednek az 1. horoszkóp házban található bolygók illetve, ha az aszcendens fontosabb fényszöget alkot egy másik bolygóval.

Bolygók az 1. házban:

Nap – a személynek fontos a szereplés és aktív megnyilvánulás,

Hold – érzelmeit szükséges láthatóvá tennie és megnyilvánulásaiban is érzelmei lendülete fogják irányítani,

Merkúr – az eszén és esetleg a kézügyességén keresztül próbál a világra hatással lenni,

Vénusz – kiemelkedő ízlést, kedvességet és charme-ot sugároz maga körül,

Mars – a világ számára egy küzdőtér, amelyre akaratereje által lehet hatással,

Jupiter – jó kedélyt és optimizmust sugároz és általában telt testalkatra hajlamosít,

Szaturnusz – szigorú és számító hozzáállást sejtet, az illetőnek nagyobb erőfeszítéseket kell tennie érvényesülése érdekében,

Uránusz – felvillanyozó megjelenés akár a szélsőségesség irányába is, jellemzőek a váratlan változások a hozzáállását illetően,

Neptunusz – álmodozó beállítódás, lágyabb vonások, gondot jelenthet megkülönböztetnie a valóst a valótlantól, érzéki csalódásokra is hajlamosíthat,

Plútó – különösen visszahúzódó személyiség típus, csak ritkábban nyilvánul meg, de olyankor teljes beleéléssel.

A könnyebb fényszögek (főleg a szextil és trigon) a megjelenésnek többlet energiát biztosítanak, míg a dinamizáló jellegűek (kvadrát, szembenállás) az illetővel való együttlétet és együttműködést teszik nehezebbé, mivel kisugárzásában egy alapvető nyugtalanság és feszültség érezhető.

A legkönnyebb úgy megértened ezeket az összefüggéseket, ha saját horoszkópod tanulmányozásán keresztül próbálod feltárni őket.