Kezdőlap » Asztrológia » Horoszkóp diszpozitor kalkulátor

Horoszkóp diszpozitor kalkulátor

Tekintsd meg bármely horoszkóp diszpozitor ábráját, a bolygók egymáshoz való viszonyulásával.

Születési idő:
Időpont: : 24 órás formátumban.
Ország:
Helység:
Kezd el beírni a helységet (legalább két karaktert) és válaszd ki a listából! Ha nem működik kattints ide.

diszpozitorA bolygók egymáshoz viszonyított “fontosságának”, jelentőségének feltárásában a diszpozitorok és diszpozitor láncok jöhetnek segítségünkre.

Jegy szerint, mindazon bolygók számára, amelyek egy adott jegyben találhatók, a jegy uralkodó bolygója lesz a diszpozitor (“felettes”).

Minden egyes bolygóra elvégezve ezeket a számításokat, kirajzolódik előttünk a képlet diszpozitor lánca (fája), mely egy fontossági sorrendet árul el a bolygók által jelölt jellemvonások között. Azt mutatja, hogyan keringenek az energiák a képleten belül a bolygók között, illetve tematikusan az egyes jellemvonások milyen csoportosulásokba tömörülnek.

Ha elkészítjük egy horoszkóp képlet diszpozitor láncát új megértésekre juthatunk az értelmezésben. Így egyből nyilvánvalóvá válik, hogy a legmeghatározóbb jellemvonások (pl. uralkodók vagy kölcsönös recepciók) és mik rendelődnek ezeknek alá. Az is látható, hogy minden egy csoportba (témakörbe) tömörül az illető életében vagy több központi témával rendelkezik. Sőt még az is kivehető ha nincs igazán egy kiemelt téma és a bolygók többnyire egyenrangúak (uralkodók és recepciók hiányában).

A jegy szerinti diszpozitor lánc kiszámításában mindig meg kell keresnünk a saját jegyükben található (uralkodó) bolygókat. Ezek lesznek a lánc legfelső elemei. Ha nem találunk ilyet, akkor következő lépésben a kölcsönös recepcióban található elemeket kutatjuk fel. A kölcsönös recepció, azt jelenti, hogy mindkét bolygó a másik által uralt jegyben található. Ilyennek tekinthető a Skorpió Szaturnusz – Bak Plútó helyzet. A Plútó a Skorpióban uralkodik, míg a Szaturnusz a Bakban.

Ha találtunk kölcsönös recepcióban levő bolygókat, akkor ezek lesznek a lánc legfelső elemei és oda-vissza mutató nyilakkal jelezzük őket. Abban az esetben, ha sem uralkodó, sem kölcsönös recepcióban levő bolygók nincsenek, akkor a lánc egy bolygó csoportosulás által alkotott gyűrű köré rendeződik, ami az egyértelmű hangsúly hiányára is utal. Ha felfelé visszakapcsolódó nyilakat látunk, ezek gyűrű jelenlétére utalnak.

Az alábbi animáció, a diszpozitor láncok változását mutatja 2020.01.01-01.30 között. Látható ahogyan a Hold jegyváltásai átrendezik a láncolatot. Január 13.-ig a Vénusz a Vízöntő jegyében van és kölcsönös recepcióban az Uránusszal. Majd amint belép a Halak jegyébe alárendelődik a Neptunusznak. A Merkúr előbb a Szaturnusz alatt található, majd a Vízöntőbe lépve az Uránusz alá kerül a Nappal együtt. A lassú bolygók nem váltanak jegyet, így a helyzetük is változatlan marad.