Használati útmutató a helységek kiválasztásához

A helység kiválasztása pár egyszerű lépésben történik:
1. Ha szükséges válasszunk ki másik országot:terkep1

2. Kezdjük el beírni a keresett helység nevét. Két karakter leütése után a honlap elkezd találatokat megjeleníteni. Ha a keresett helység nincs ezek között akkor folytathatjuk a gépelést.

terkep2

3. Ha megtaláltuk a keresett helységet kattintsunk rá a listában kijelzett nevére. A honlap ki fogja tölteni a neki megfelelő koordinátákat:

terkep3

 

Ha nem jelenik meg semmilyen találat ennek két oka lehet:

  1. Valamilyen okból a böngésző program hibás adatokat jegyzett meg egy régebbi alkalommal. Ebben az esetben a ctrl+F5 gomb kombináció együttes lenyomásával lehet az oldalt frissíteni amivel a probléma is megoldásra kerül.
  2. A keresett helység nincs az adatbázisban. Ebben az esetben egy közeli nagyobb város nevét kell megadni. Az adatbázis az összes magyarországi település (3152 db.) adatait tartalmazza. A környező többségében magyar lakta vidékek is szintén részletesen lettek megadva. Azonban külföldi országok esetén főként a nagyobb városok kerültek feldolgozásra (ez további kb. 19.500 nem magyarországi települést jelent).

Amennyiben valamilyen esetben nagyobb pontosságot szeretnénk elérni a koordinátákat kézzel is kitölthetjük. Vigyázat! Ezeket fok és tized fokokban kell ilyenkor megadni, tehát 45 fok 30 perc érték esetén a beírandó érték 45.5 (mivel 30/60 az 0.5-nek felel meg).