Kezdőlap » Asztrológia » Asztrológiai naptár 2013

Asztrológiai naptár 2013

Asztrológiai előrejelzések, bolygóállások 2013-ra:

Egy adott élethelyzet vagy aktuális probléma jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

asztrológiai naptár 2013

Fontosabb fényszög hatások (megnevezés, időszak, csúcspont):
Az időszakok kb. 1 fokos orbisszal kerültek kiszámolásra.

Szaturnusz szextil Plútó, múlt év decembertől – március 26., március 8.
(A elnyújtott hatást a Szaturnusz retrográdba váltása okozza. Márciusban Szaturnusz trigon Chiron.)
Ez egy olyan időszak, amikor erős az elkötelezettségünk céljainkhoz.Elégedettségünk származhat a jól végzett munkákból, főleg ha azok jelentőséggel bírnak számunkra. Nagyon tisztán láthatjuk magunkat és céljainkat. Kiváló idő a türelemhez és kiirtani minden szükségtelent, hogy az igazán lényegire koncentrálhassunk.
(január 8. Mars kvadrát Szaturnusz
Úgy érezhetjük, hogy több erőfeszítés szükséges feladataink elvégzéséhez.

január 17. Vénusz szextil Szaturnusz
A vonzerő hatalma jobban a rendelkezésünkre áll. Megújult kötelékek régi barátainkhoz vagy egy új felelősségtudat jelenhet meg barátságainkban.

január 25. Merkúr kvadrát Szaturnusz
A siker kulcsa a rugalmasság.

január 30. Nap kvadrát Szaturnusz
Amint akadályokba ütközünk, jobban felismerhetjük eszközeinket ezek leküzdésére.

február 11. Vénusz kvadrát Szaturnusz
Kihívást jelenthet megszerezni azt, amit akarunk, mert többet kívánunk, mint ami lehetséges.

február 12. Merkúr trigon Szaturnusz, Merkúr Szextil Plútó
Több belátással és megértőképességgel rendelkezünk, mint máskor.

február 16. Mars trigon Szaturnusz, Mars Szextil Plútó
Képesek vagyunk jobban összpontosítani céljainkra és akaratunkat érvényesíteni. Tevékenységeink határozottabb formát ölthetnek.

március 1. Nap trigon Szaturnusz, Nap Szextil Plútó
Lehetőségünk adódhat megújítani valamit és hatékonyságunkat erősíteni.

március 7. Merkúr trigon Szaturnusz, Vénusz trigon Szaturnusz, Merkúr Szextil Plútó, Vénusz Szextil Plútó
Jobban értékelhetjük a mélyebb érzéseket illetve a hitelességet kapcsolatainkban. Könnyed beszélgetések, humor és együttműködés ideje. A most hozott döntések gyakorlatiasak és jobban átgondoltak lehetnek. Több belátással és megértőképességgel rendelkezünk, mint máskor.

március 27. Mars kvadrát Plútó
Érdemes felfigyelnünk azokra az érzelmekre, amiket összezördülések hozhatnak elő, mert tudatalatti témákat tükrözhetnek.
)

Jupiter szextil Uránusz, január 25. – március 4., február 12. (nem alkot pontos fényszöget)
Nyitottabbak vagyunk az új megközelítések és hozzáállások irányába. Szerencsés események történhetnek, annak következtében, hogy hajlandóbbak vagyunk a szokatlan és újabb megközelítéseket kipróbálni. Kedvez a csoportos tevékenységeknek, főleg amelyek újító szelleműek. A kilátások derűsebbek és előre mutatók.
(Január 25. Nap szextil Uránusz
Hajlandóak vagyunk alkalmazkodni az új körülményekhez, ötletekhez és ismeretlen helyzetekhez. Kreatív megoldásokat találhatunk és pozitív változásokat érhetünk el. A rugalmasság a siker kulcsa.

Január 26. Nap trigon Jupiter
Az optimizmus és bizalom alapvető elemei ennek az időnek. Nagyobb lelkesedés és könnyebb együttműködés lehetséges. Jó idő új kezdeteket tervbe venni az üzleti életben és személyes kapcsolatainkban.

Február 7. Vénusz szextil Uránusz, Vénusz trigon Jupiter
Boldogan fogadhatunk mindent ami új, szokatlan, és nem hétköznapi, romantikus és szakmai kapcsolatainkat illetően. Jó idő olyan vállalkozásoknak, amelyek technikával, metafizikával vagy csoportos tevékenységekkel kapcsolatosak.

Február 9. Merkúr kvadrát Jupiter
Könnyű eltéveszteni vagy elhanyagolni fontos részleteket. Túlzásokba eshetünk és nehezebb az ötleteket gyakorlatba ültetni. Több semmire vezető beszélgetés lehetséges. Jelentős haladást érhetünk ellenben el, ha koncentrálni tudunk a lényegre.

Február 10. Mars kvadrát Jupiter
Bár nagy lelkesedésünk lehet, de túlzott bizalom és túlbecslés adódhat képességeinket illetően. Türelmetlenek lehetünk, ha erőfeszítéseink eredményei nem valósulnak meg azonnal. Idegesebbek és versengőek lehetünk. Erős a kockázatvállalási vágy és kevesebb a türelem.

Február 26. Nap kvadrát Jupiter
Nyugtalanságot és elégedetlenséget érezhetünk életünk alakulásával szemben. Túlbecslések és túlzások lehetségesek. Megfelelőképpen, higgadtan terelve, ez az energia átütő, kreatív erőt képez számunkra.

Március 4. Vénusz kvadrát Jupiter
Próbáljuk kerülni a hirtelen vagy gőgös döntéseket. Nagy erőfeszítéseket tehetünk, hogy felfigyeljenek ránk. Kerüljük az impulzív vásárlást. Lustaság is jelentkezhet és hajlamosak lehetünk halogatni ügyeinket.

Március 10. Merkúr kvadrát Jupiter
Túlzásokba eshetünk és nehezebb az ötleteket gyakorlatba ültetni. Nehezebb meggyőznünk másokat szempontunkról. Több semmire vezető beszélgetés lehetséges. Jelentős haladást érhetünk ellenben el, ha koncentrálni tudunk a lényegre.
)

Uránusz kvadrát Plútó, május 4. – június 7., május 21.
Ez a fényszög még pár évig ismétlődni fog: Az újító szellem, az innováció és a szabadságvágy ütközik a hatalommal és a kényszerrel. Függetlenségre való törekvésünkben hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni lényegi körülményeket. Az adódó hatalmi harcokban több eddig rejtett tényező kerül napvilágra. Ha nehezen is, de az idejét múlt ragaszkodások helyet kell engedjenek a korszerű követelményeknek.
(május 5. Mars trigon Plútó
Kevésbé tartunk a kihívásoktól. Kedvező átdolgozni, átalakítani terveinket.

május 7. Merkúr trigon Plútó
Mélyebb benyomásokra lehetünk hangolva, melyek nagyobb betekintést és megértéseket nyújtanak.

május 18. Vénusz szextil Uránusz
Boldogan fogadhatunk mindent ami új és nem hétköznapi kapcsolatainkban.

május 21. Merkúr szextil Uránusz
Intuíciónk erős és belátásaink mintha a derült égből jönnének.

Június 2. – Nap szextil Uránusz
Hajlandóak vagyunk alkalmazkodni az új körülményekhez, ötletekhez és ismeretlen helyzetekhez. Kreatív megoldásokat találhatunk és pozitív változásokat érhetünk el. A rugalmasság a siker kulcsa.)

Szaturnusz trigon Neptunusz, május 24. – augusztus 6., június 12. és július 19.
A szabályok és határokhoz való viszonyulásunk könnyedebbé, lazábbá válik. Képesek vagyunk látni, hogy mi a lényeges, mi az idejét múlt, felületes. Több régebbi ragaszkodásunkat engedhetjük el és könnyebb bepillantást nyernünk a lét mélyebb törvényeibe.
(május 26. Nap kvadrát Neptunusz
Próbáljuk kerülni a műtéteket és fontos találkozókat ebben az időben.

június 3. Merkúr trigon Szaturnusz, Merkúr trigon Neptunusz
A képzelet és az intuíció erős és a mai döntések részét képezi. A most hozott döntések gyakorlatiasak és jobban átgondoltak lehetnek.

június 7. Vénusz trigon Szaturnusz, Vénusz trigon Neptunusz, Mars kvadrát Neptunusz
Jobban rá lehetünk hangolódva a világ szépségére és a képzeletre. Az élet örömeit áthatóbban tapasztalhatjuk. Kisebb előrelépések lehetségesek a szakmai életben és kapcsolatainkat illetően. Intuíciónk erős, de félrevezető lehet.

június 26. Nap trigon Szaturnusz, Nap trigon Neptunusz
Hajlandóbbak lehetünk szembenézni a valósággal és felelősséget vállalni. Jobban rá vagyunk hangolva intuitív sejtéseinkre. Megfelelő önfejlesztő tevékenységekhez is.

július 1. Vénusz kvadrát Szaturnusz
Kihívást jelenthet megszerezni azt, amit akarunk, mert többet kívánunk, mint ami lehetséges.

július 20. Mars trigon Szaturnusz, Mars trigon Neptunusz
Az intuíciónk szerint cselekedhetünk most. Kedvez a fizikai kikapcsolódásnak és szórakozásnak. Tevékenységeink határozottabb formát ölthetnek.

július 26. Vénusz szextil Szaturnusz, Vénusz szembenállás Neptunusz
Problémák adódhatnak szerelmi- vagy pénzügyeinkben, mert ítélőképességünk hiányos lehet.

július 27. Nap kvadrát Szaturnusz
Megújult kötelékek régi barátainkhoz vagy egy új felelősségtudat jelenhet meg barátságainkban.

Július 28. Nap kvadrát Szaturnusz
Amint akadályokba ütközünk céljainkat illetően, jobban felismerhetjük eszközeinket ezek leküzdésére. Mintha nagy adag realizmust kényszerítenének ránk, de erőfeszítéseink, hogy felnőjünk az elvárásokhoz, végső soron növelhetik önbizalmunkat. Ez egy komorabb, józanító hatás.)

Jupiter trigon Szaturnusz, július 12. – július 22., július 17.
Ez az építő megvalósítások ideje. Gyakorlatiasabbak vagyunk és ítélőerőnk is élesebb, nagyobb elégedettségünk származhat gyakorlati megvalósításainkból. Legjobban úgy hasznosíthatjuk ezt a különleges hangulatot, ha megtaláljuk az élvezetet az élet egyszerű örömteli dolgaiban.
(július 21. Mars együttállás Jupiter
Az intuíciónk szerint cselekedhetünk most. Kedvez a fizikai kikapcsolódásnak és szórakozásnak.
)

Jupiter trigon Neptunusz, július 12. – július 22., július 18.
Látókörünket bővíthetjük szokatlan vagy új élményeken keresztül. A gyakorlati megfontolások háttérbe kerülnek. Könnyebben hozunk áldozatokat a nagyobb jó érdekében. Nagylelkűbbek, együtt érzőbbek tudunk lenni és hitünk is erősebb.

Jupiter szembenállás Plútó, augusztus 3. – augusztus 12., augusztus 8.
Érdemes mértéket tartani szerepünk és befolyásunk felfogását illetően. Hitünket kétségbe vonhatják, és szükség lehet egy jelentősebb szemléletváltásra. Szűklátókörűséggel találkozhatunk. Meggyőződéseink másokra erőltetése csalódásokhoz vezethet. A nagymértékű gondolatok helyénvalóak, amennyiben a szükséges részleteket is fontolóra vettük.

Jupiter kvadrát Uránusz, augusztus 16. – augusztus 25., augusztus 21.
(Jupiter trigonban a Sárkányfejjel)
Változásokat lehet szükséges tennünk az életünkben vagy ezek ránk kényszeríthetik magukat. Ez egy lázongó, nyugtalan időszak, amikor jó elkerülnünk az értelmetlen változtatásokat. Nem megfelelő spekulációkhoz és utazásokhoz. Ebben az időben jobban meg tudunk nyílni az új gondolkodásmódok előtt, ellenben lehet kerüljük a felelősségvállalást a valóban fontos dolgokat illetően.

Szaturnusz szextil Plútó, szeptember 11. – október 1., szeptember 21.
(Szaturnusz együttállásban a Sárkányfejjel és trigonban a retrográd Chironnal)
Ez egy olyan időszak, amikor erős az elkötelezettségünk céljainkhoz.Elégedettségünk származhat a jól végzett munkákból, főleg ha azok jelentőséggel bírnak számunkra. Nagyon tisztán láthatjuk magunkat és céljainkat. Kiváló idő a türelemhez és kiirtani minden szükségtelent, hogy az igazán lényegire koncentrálhassunk.
(szeptember 9. Mars kvadrát Szaturnusz
Úgy érezhetjük, hogy több erőfeszítés szükséges feladataink elvégzéséhez.

szeptember 15. Merkúr kvadrát Plútó
Nem megfelelő idő érveket vagy fontos gondolatokat felhoznunk.

szeptember 18. Vénusz együttállás Szaturnusz, Vénusz szextil Plútó
Kapcsolati problémák, amelyeket a szőnyeg alá sepertünk, felszínre kerülhetnek. Jobban értékelhetjük a mélyebb érzéseket illetve a hitelességet kapcsolatainkban.

október 1. Nap kvadrát Plútó
Olyan események adódhatnak, amelyek hangsúlyozzák az önbizalom szükségét.
)

Uránusz kvadrát Plútó, október 13. – november 20., november 1.
Ez a fényszög még pár évig ismétlődni fog: Az újító szellem, az innováció és a szabadságvágy ütközik a hatalommal és a kényszerrel. Függetlenségre való törekvésünkben hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni lényegi körülményeket. Az adódó hatalmi harcokban több eddig rejtett tényező kerül napvilágra. Ha nehezen is, de az idejét múlt ragaszkodások helyet kell engedjenek a korszerű követelményeknek.
(október 17. Vénusz trigon Uránusz
Boldogan fogadhatunk mindent ami új és nem hétköznapi kapcsolatainkban.

október 31. Mars trigon Plútó
A koncentráló képesség és fókusz erősebb.

november 1. Nap szextil Plútó, Merkúr szextil Plútó
Szellemi éberség, lelkesedés és energikus kommunikáció várható. Lehetőségünk adódhat megújítani valamit és hatékonyságunkat erősíteni.

november 15. Vénusz kvadrát Uránusz, Vénusz együttállás Plútó
Impulzív vonzalmaink tévútra vezethetnek.

november 20. Merkúr szextil Plútó
Több belátással és megértőképességgel rendelkezünk, mint máskor.
)

Jupiter trigon Szaturnusz, december 8. – december 17., december 13.
Ez az építő megvalósítások ideje. Gyakorlatiasabbak vagyunk és ítélőerőnk is élesebb, nagyobb elégedettségünk származhat gyakorlati megvalósításainkból. Legjobban úgy hasznosíthatjuk ezt a különleges hangulatot, ha megtaláljuk az élvezetet az élet egyszerű örömteli dolgaiban.

Hold fázisok:
közép-európai időre kiszámolva, a nyári időszámítás figyelembe vételével
Január 11. 8:44 du. – Újhold a Bak jegyének 21. fokán
Január 27. 5:39 de. – Telihold az Oroszlán jegyének 7. fokán
Február 10. 8:21 de. – Újhold a Vízöntő jegyének 21. fokán
Február 25. 9:27 du. – Telihold a Szűz jegyének 7. fokán
Március 11. 8:54 du. – Újhold a Halak jegyének 21. fokán
Március 27. 10:28 de. – Telihold a Mérleg jegyének 6. fokán
Április 10. 10:35 de. – Újhold a Kos jegyének 20. fokán
Április 25. 8:59 du. – Telihold a Skorpió jegyének 5. fokán
Május 10. 1:29 de. – Újhold a Bika jegyének 19. fokán
Május 25. 5:25 de. – Telihold a Nyilas jegyének 4. fokán
Június 8. 4:57 du. – Újhold az Ikrek jegyének 18. fokán
Június 23. 0:30 du. – Telihold a Bak jegyének 2. fokán
Július 8. 8:15 de. – Újhold a Rák jegyének 16. fokán
Július 22. 7:20 du. – Telihold a Vízöntő jegyének 0. fokán
Augusztus 6. 10:51 du. – Újhold az Oroszlán jegyének 14. fokán
Augusztus 21. 2:45 de. – Telihold a Vízöntő jegyének 28. fokán
Szeptember 5. 0:35 du. – Újhold a Szűz jegyének 13. fokán
Szeptember 19. 0:14 du. – Telihold a Halak jegyének 26. fokán
Október 5. 1:35 de. – Újhold a Mérleg jegyének 11. fokán
Október 19. 0:39 de. – Telihold a Kos jegyének 25. fokán
November 3. 1:50 du. – Újhold a Skorpió jegyének 11. fokán
November 17. 4:17 du. – Telihold a Bika jegyének 25. fokán
December 3. 1:24 de. – Újhold a Nyilas jegyének 11. fokán
December 17. 10:28 de. – Telihold az Ikrek jegyének 25. fokán

A bolygók mozgása

Merkúr
január 1. – a Bak jegyében
január 19. – belépés a Vízöntő jegyébe
február 5. – belépés a Halak jegyébe
április 14. – belépés a Kos jegyébe
május 1. – belépés a Bika jegyébe
május 15. – belépés az Ikrek jegyébe
május 31. – belépés a Rák jegyébe
augusztus 8. – belépés az Oroszlán jegyébe
augusztus 23. – belépés a Szűz jegyébe
szeptember 9. – belépés a Mérleg jegyébe
szeptember 29. – belépés a Skorpió jegyébe
december 5. – belépés a Nyilas jegyébe
december 24. – belépés a Bak jegyébe
Retrográd időszakok:
1. február 23. – március 17., a Halak jegyében, hátrálás 19º52′-től 5º38′-ig
(árnyék időszak: február 9.-től április 6.-ig)
2. június 26. – július 19., a Rák jegyében, hátrálás 23º06′-tól 13º21′-ig
(árnyék időszak: június 10.-től augusztus 4.-ig)
3. október 21. – november 9., a Skorpió jegyében, hátrálás 18º22′-től 2º29′-ig
(árnyék időszak: október 1.-től november 27.-ig)

Vénusz
január 1. – a Nyilas jegyében
január 9. – belépés a Bak jegyébe
február 2. – belépés a Vízöntő jegyébe
február 26. – belépés a Halak jegyébe
március 22. – belépés a Kos jegyébe
április 15. – belépés a Bika jegyébe
május 9. – belépés az Ikrek jegyébe
június 3. – belépés a Rák jegyébe
június 27. – belépés az Oroszlán jegyébe
július 22. – belépés a Szűz jegyébe
augusztus 16. – belépés a Mérleg jegyébe
szeptember 11. – belépés a Skorpió jegyébe
október 7. – belépés a Nyilas jegyébe
november 5. – belépés a Bak jegyébe
Retrográd időszak:
1. december 21. – , a Bak jegyében, hátrálás 28º59′-től
(árnyék időszak: november 20.-tól)

Mars
január 1. – a Vízöntő jegyében
február 2. – belépés a Halak jegyébe
március 12. – belépés a Kos jegyébe
április 20. – belépés a Bika jegyébe
május 31. – belépés az Ikrek jegyébe
július 13. – belépés a Rák jegyébe
augusztus 28. – belépés az Oroszlán jegyébe
október 15. – belépés a Szűz jegyébe
december 8. – belépés a Mérleg jegyébe
Retrográd időszak:

Jupiter
(január 1.: 7º46′ Ikrek – december 31.: 16º07′ Rák)
június 26. – belép a Rák jegyébe: A kommunikatív és kissé felületes Ikrekből kilépve, a mélyebb kötelékek, gyökerek és hagyományok kerülnek előtérbe. A család, gondoskodás és az érzelmi összetartozás lesznek a kibontakozás kulcsszavai. Minden ezeket érintő vállalkozás támogatásban részesül.

Retrográd időszakok:
– január 29., az Ikrek jegyében, hátrálás 6º19′-ig
november 7. – , a Rák jegyében, hátrálás 20º30′-tól

Szaturnusz
(január 1.: 9º32′ Skorpió – december 31.: 20º21′ Skorpió)
Retrográd időszak:
február 18. – július 7., a Skorpió jegyében, hátrálás 11º31′-től 4º49′-ig

Uránusz
(január 1.: 4º45′ Kos – december 31.: 8º40′ Kos)
Retrográd időszak:
július 17. – dec. 16., a Kos jegyében, hátrálás 12º31′-től 8º35′-ig

Neptunusz
(január 1.: 1º04′ Halak – december 31.: 3º13′ Halak)
Retrográd időszak:
június 7. – nov. 12., a Halak jegyében, hátrálás 5º22′-től 2º35′-ig

Plútó
(január 1.: 9º19′ Bak – december 31.: 11º15′ Bak)
Retrográd időszak:
április 12. – szept 19., a Bak jegyében, hátrálás 11º35′-től 8º59′-ig

Chiron
(január 1.: 6º02′ Halak- december 31.: 9º58′ Halak)
Retrográd időszak:
június 16. – november 19., a Halak jegyében, hátrálás 13º50′-től 9º07′-ig