Kezdőlap » Asztrológia » Vénusz retrográd 2012

Vénusz retrográd 2012

A Vénusz vágyaink, értékeink, javaink és kapcsolataink jelölője. Miután 2010 október-novemberében a Skorpió jegyében végzett visszafelé tartó mozgást, 2012-ben május 15. és június 27. között lesz retrográd irányú az Ikrek jegyében, a 24. fokról indulva visszaér az Ikrek 7. fokára.

Az Ikrek jegyében régebbi kapcsolataink elvarratlan szálainak letisztázása lesz az időszak fő témája. Régebbi kellemetlenségeket, zavaró vetületeket kell majd újra felidéznünk és kellő megértést gyakorolva elrendeznünk.

Múltbeli szerződések, javainkat illetően előtérbe kerülhetnek és rég nem látott ismerősök léphetnek újra életünkbe.

Kapcsolati téren, felgyűlt nézeteltéréseinket szükséges újra megvizsgálnunk majd.

Az Ikrek energiáinak felületességét és játékosságát, a retrográd időszak kezdetén megfigyelhető Vénusz-Szaturnusz trigon teszi mélyebbé, megfontoltabbá. Ez arra utal, hogy vágyéletünk rendberakása nemcsak felületes, hanem időtállóbb, mélyebb szinteken is időszerű lehet.

Június 1.-én a Merkúr együttállásba kerül a Vénusszal, ami sokkal közlékenyebbé, nyitottabbá tesz és segít jobban megfogalmazni igazi vágyainkat is.

Június 4-5. feszültebbnek ígérkezik, mivel a Vénusszal együtt álló Nap, kvadrátot képez a Szűz jegyében található Marssal. Régebbi neheztelések, bántódások könnyen felszínre kerülhetnek ilyenkor. Próbáljunk megértőek lenni és kritizálgatások helyett a feloldási lehetőségekre terelni figyelmünket.

Június 11.-én a Jupiter is belépik az Ikrek jegyébe, ezzel többlet energiát és kellő nagyvonalúságot biztosítva a Vénusz által jelzett minőségek számára is.

Június 25.-én és az ehhez közeli napokban, amint a Vénusz készül újra felvenni előretartó mozgását, a Jupiter kvadrátot képez a Neptunusszal is. Különösen érdemes ügyelnünk, hogy megnövekedett jóhiszeműségünk révén, nehogy becsapás, átverés részeseivé váljunk.

A retrográd időszak végén, a Vénusz szextilt képez az Uránusszal, ami a már akkor folyamatban levő Uránusz-Plútó kvadrát feszültségét enyhíti pár nap erejéig. Ez áttöréseket képes hozni, kapcsolatainkban is, régi görcsök és ragaszkodások lebontásával.

Az időszak hatásait illetően, legérintettebbek az Ikrek Nappal, Holddal vagy Aszcendenssel rendelkezők lesznek, de a többi változó jegy (Szűz, Nyilas, Halak) is jobban fogja érzékelni a letisztázások szükségességét. Ha hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni, könnyebb lesz a Vénusz tanításait is fogadnunk. Ezáltal jobban kapcsolatba kerülünk majd igazi vágyainkkal is és megválhatunk több idejét múlt ragaszkodásunktól.

Azon életterület (horoszkóp ház), melyben a retrográd Vénusz haladni fog tisztázást és újraértékeléseket, újrarendeződéseket fog igényelni részünkről, vágyéletünket, javainkat és kapcsolatainkat illetően.