Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr március 2012

Retrográd Merkúr március 2012

Március 12. és Április 4. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Kos 6. fokáról visszaérve a Halak 23. fokára.

A Kos jegye a kezdeményező erő és kalandvágy jelképe. Ebben a jegyben, a Merkúr minden újabb kezdeményezésünket fogja vissza, lassítja le, hogy ezzel is időt adjon nekünk arra, hogy jobban átgondolhassuk mit is szeretnénk igazán. Az indulatok robbanásszerű kitörése is különösen lehetséges, mivel a hátráló mozgás az Uránusz közelében kezdődik és kvadrátot alkot a Plútóval is. Idegeink kerülnek feszültség alá ebben az időben és több mélyebb félelmünk is előtérbe jöhet. A szükséges belső nagytakarítást akkor végezhetjük a legjobban, ha figyelmeztetjük magunkat minden egyes alkalommal, amikor az indulatok erőt kezdenének kapni rajtunk, az események lassú haladása miatt (amit a Mars retrográd 2012″ href=”https://www.aranycsillag.net/mars-retrograd-2012/”>retrográd Mars csak tovább fokoz). Ez a feszült energia szélsőséges időjárási jelenségekben is leképeződhet.
A Halakba való hátrálás arra is figyelmeztet, hogy a legjobban meditációs vagy relaxáló tevékenységek által oldhatjuk a felgyűlt feszültségeket.

A március 14-15.-én kialakuló Király trigon a Jupiter-Plútó és Mars bolygók között segít a tomboló energiákat konkrét megvalósítások, áttörések irányába fordítanunk. Ellenben, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni ebből a lehetőségből, akkor tudatosan kell ehhez hozzájárulnunk, hanem egyszerűen elmehet mellettünk. Ha vannak olyan szokásaink vagy dolgaink amelyekről tudjuk, hogy már ideje lenne megválnunk, akkor most itt az idő ezeken túllépnünk.

Következzék egy pár szokásos, általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Kos csillagképének 6. foka a születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd nagyobb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk.