Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr június 2014

Retrográd Merkúr június 2014

Retrográd Merkúr július 2013Június 7. és július 1. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Rák 3º09′-től visszaérve az Ikrek 24º23′-ra.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Rák csillagjegyének 3. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

A retrográd Merkúr időszak árnyéka május 23.-tól július 16.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Május 23. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte az Ikrek 24. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd július 16.-án ér vissza a Rák 3. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb álmokat, elképzeléseket megformálni, szükséges változtatásokat tervbe venni (az Ikrek változó jegy) számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Rákban a Merkúr érzelmi, családi kötelékeinket teszi próbára, majd visszaérve az Ikrek jegyébe pedig alkalmazkodóképességünket, találékonyságunkat teszteli. A retrográd időszak alatt, téves, nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülnek felszínre. Ha feltételezésekbe bocsátkozunk, könnyen félreérthetünk részleteket, ami csúszásokat okozhat időrendünkben. Hajlamosak lehetünk túl könnyedén, felületesen kezelni problémákat (az Ikrek negatív oldala). Ha valamin régebb átsiklottunk újra visszaköszönthet. Kijavítjuk és rendezhetjük az általa okozott kommunikációs, megértési hibákat.

A Merkúr retrográdba fordulásakor az Ikrek jegyében haladó Nap szextilt képez az Uránusszal. Az egész időszakot egy fiatalos kaland és újítási vágy hatja át, ami segít az akadályok áthidalásában.

További jellegzetesség, hogy a Mars újra kvadrátot képez a Plútóval. Ez a feszült fényszöghatás közel tíz napot tart, június 14.-i csúcsponttal. A Mérlegben haladó Mars újból kapcsolati konfliktusokat, régebbi rendezetlen nehezteléseket hozhat terítékre. Amire azonban különösen érdemes figyelnünk, hogy ha felgyűlnének az indulatok, akkor kapkodással, hevességgel ne bocsátkozzunk elhamarkodott következtetésekbe. A Merkúr így is könnyen félreértésekbe vihet. Mielőtt olyan kijelentéseket tennénk, melyeket később megbánhatunk tartsunk egy pillanat szünetet és próbáljuk átgondolni mondandónk értelmét, célzatát. Ha túlságosan felgyűlne a stressz, ennek enyhítésére az Érzelmi Felszabadulás Technikát is alkalmazhatjuk.

Június 19.-én a Nap beéri a Merkúrt. Ezen a napon fontosabb felismerésekben lehet részünk és valamivel könnyebb a kommunikációs szálakat is kézben tartani.

Június 27.-én Újhold következik a Rák 5. fokán, közel a Merkúr irányváltási helyéhez. Érzelmi életünk is kissé felpezsdülhet, újabb felismeréseket lehet megint részünk. Az általános hangulat bensőségesebbé válik.

A retrográd időszak utolsó napjainak jelentőségét növeli a Merkúr és a Mérleg jegyében hátráló Sárkányfej trigonja. Olyan megértések születhetnek ezekben a napokban, melyek kapcsolataink hosszabb távú harmóniáját segítik elő. Könnyebb módosításokat tenni álláspontunkban a közös hang megtalálásának érdekében.

Mindezek az egész nyáron tapasztalható Szaturnusz Chiron trigon fényében értelmezendők, mely segít a régebbi lelki sebek gyógyulásában, a fájdalmak, sérelmek elengedésen keresztül. Ez az élethez való megújult hozzáállás, viszonyulás kialakulásához vezethet.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.