Kezdőlap » Egészség » Érzelmi Felszabadulás Technika

Érzelmi Felszabadulás Technika

Érzelmi Felszabadulás TechnikaEz a gyógyító módszer tapasztalataim szerint, ahhoz képest, hogy mennyire könnyen elsajátítható, nagyon hatásos eredményeket képes elérni. A módszer megalkotója, Gary Craig szerint alkalmazható: fájdalomcsillapításra, félelmek és fóbiák oldására, allergiára, légzési, vérnyomás, kapcsolati problémákra, depresszióra, düh/méreg kezelésére és további sok más betegségre. Eredetileg a pszichoterápiás kezelés hatékonyságának növelésére került kidolgozásra.

Az eljárás alapja, a kínai gyógyításból ismeretes meridián (energia) pályák végpontjainak stimulálása enyhet ütögetéssel, kopogtatással, miközben az adott problémára tereljük a figyelmünket. Ez segít az energiarendszerünkben és érzelmi reakcióinkban létrejött egyensúlyhiányt enyhíteni vagy akár teljes mértékben meg is szüntetni.

Egy szükséges figyelmeztetés elöljáróban: Mivel az ÉFT módszer nem jelent sebészeti beavatkozást,
nem használ tűket, nem kell kemikáliákat vagy gyógyszereket bevenni, még csak erősebb húzást vagy nyomást sem alkalmaz a test felületén és nem szükséges hozzá módosult tudatállapot, ezért a mellékhatások lehetősége majdnem teljes mértékben kizárható. Az ÉFT kezelés mindössze néhány látszólag ártalmatlan eljárásból áll, úgymint néhány meridián ponton való könnyed kopogtatás, számolás, szemek forgatása, és dúdolás. A szerző alapján, a visszajelzések szerint mindössze az esetek kevesebb, mint 1%-ban volt negatív mellékhatás tapasztalható.

A teljes módszer elsajátítható innen a szerző ingyenesen letölthető pdf kézikönyvéből. Egy önállóan végzett kezelés 1-2 percet vesz mindössze fel. A kézikönyv letöltéséhez kattints ide.

Jelmagyarázat:

SZÖ = szemöldök belső sarka
SZS = szem külső sarka
SZA = szem alatt
OA = orr alatt
ÁP = állon a kis mélyedésben
KCS = kulcscsont
KA = kar alatt
MA = mell alatt
HU = hüvelykujj
MU = mutatóujj
KöU = középsőujj
KU = kisujj