Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr július 2012

Retrográd Merkúr július 2012

Július 15. és Augusztus 8. között a Merkúr retrográd mozgást végez az Oroszlán 12. fokáról az 1. fokra visszaérve.

Az Oroszlán jegye a büszkeség, kreativitás és játékosság jelképe. Ebben a jegyben a Merkúr türelmetlenséget, sértett önérzetet vagy nagyzási késztetéseket hozhat elő belőlünk. Próbáljunk megértőbbek és kevésbé követelőzőek lenni ebben a pár hétben, amikor minden lassabbá és egyben feszültebbé válhat.  Ha mostanában megyünk nyaralni, üdülni, akkor előzetesen ellenőrizzük le, nehogy fel nem tüntetett többlet költségek adódjanak. Kérdezzünk rá a részletekre.

A retrográd időszak kezdetén szextil fényszöget alkot a Vénusszal, ami enyhítő hatást tud nyújtani csak éppen maradjunk kellőképpen mértékletesek vágyaink követésében is. Szintén ekkor a Nap (az Oroszlán uralkodó bolygója) kvadrátot alkot a Szaturnusszal is, minek hatására érzelmi feszültségek, összeszólalkozások is lehetségessé válnak, miközben túlságosan ki akarhatjuk feszíteni határainkat.

Ha eléggé megfontoltak vagyunk akkor több kreatív energia áll rendelkezésünkre most nagyobb áttörésekhez és régebbi ügyeink letisztázásához. A Plútó-Uránusz kvadrát feszültségének a Jupiter ad részleges levezetési irányt. Július 15.-21. között szélsőségesebb időjárás és több konfliktus helyzet is kialakulhat a Mars-Uránusz-Plútó T-kvadrát hatására.

Általános tanácsok retrográd időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik az Oroszlán csillagjegyének 12. foka születési képletünkben. Az általa jelzett életterületen kell majd nagyobb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és türelemre, mértékletességre törekednünk.