Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr február 2014

Retrográd Merkúr február 2014

merkur1_13Február 6. (este) és február 28. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Halak 3º20′-től visszaérve a Vízöntő 18º10′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Halak csillagjegyének 3. foka a születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre és együttérzésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

A Halak jegye mindig valamilyen áldozat hozatalt igényel részünkről, hogy minél inkább egységet alkossunk környezetünkkel. A Halak egyben a nagy álmodó is, aki egy ideális, szeretet teljes világban tudná csak igazán elképzelni magát. A fizikai valóság nyersesége állandó csalódások forrását képezi számára. A Vízöntő az újító, feltaláló, aki a szellemi törvények felismerésére buzdít minket.

A retrográd időszak árnyéka január 23.-tól március 21.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Január 23. jelzi azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr eléri a Vízöntő 18. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd március 21.-én ér vissza a Halak 3. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

Az adott időszakot a Jupiter Uránusz kvadrát és a Plútó Chiron szextil energiái határozzák meg (lásd az Asztrológiai naptárban). Változásokat lehet szükséges tennünk életünkben vagy ezek ránk kényszeríthetik magukat. Ez egy lázongó, nyugtalan időszak, amikor jó kerülnünk az értelmetlen változtatásokat. Nem megfelelő spekulációkhoz. Jobban meg tudunk nyílni az új gondolkodásmódok előtt. A retrográd időszak alatt, azok a téves (világnézeti), nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülhetnek felszínre, amelyeken elcsúszhatnánk, ha továbbra is követjük őket.

Február 6.-án a Merkúr együttállásba kerül a Neptunusszal. Mélyebb belátást nyerhetünk az álomvilágba és képzelőerőnk is élénkebb lehet. Ez meditációhoz, reflexiókhoz kiváló alkalom, de a gyakorlati döntéseket kevésbé támogatja. A Sárkányfejjel képezett trigon jelzi, hogy komolyabb, hosszabb távra is kiható döntések vagy legalábbis mélyebb felismerések következhetnek életünkben.

A február 15.-i Telihold azért különlegesebb, mert a Merkúr is csatlakozik a Naphoz. A nagyobb függetlenség vágy, hevesebb szóváltásokhoz vezethet. Ha ingerlékenység miatt valakit megsértenénk, utólag kérhetünk bocsánatot. Az indulatokat nem elfojtani, ha előrevivően kifuttatni érdemes.

Minden nehezebb helyzetben próbáljuk meg előzetesen leföldelni magunkat és belső hangunkra, intuíciónkra hallgatni. Ez különösen jó időszak a befelé forduláshoz, nézetek letisztázásához, újragondolásához, főként a szabadság, barátság, kölcsönös segítség és összetartozás témáit illetően.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.