Kezdőlap » Asztrológia » Mars retrográd 2012

Mars retrográd 2012

A Mars erőnk, erőnlétünk és érvényesülési módunk jelölője. 2012-ben január 24. és április 13. között fog retrográd mozgást végezni a Szűz jegyében, a 23. fokról indulva visszaér a Szűz 3. fokára.

Miután a Mars megfordul látszólagos mozgásában és visszafelé kezd haladni, energiánk hasznosítási módja fog módosításokat igényelni. Ha nem osszuk erőinket megfelelőképpen be, akkor ebben az időben könnyebben túlhajszolhatjuk magunkat, mert úgy érzékeljük, hogy kezdeményezéseink nem haladnak kellő ütemben. Ez nagyobb frusztrációk és összetűzések előidézője lehet. Mivel január 24.-én trigon fényszöget fog alkotni a Merkúrral, valószínűleg az emberek hajlamosabbak lesznek elégedetlenségeiknek hangot adni.

A Szűz a dolgok letisztázásának, kielemzésének jegye. Az említett időszakban ezért érdemes lesz toleranciát gyakorolnunk, mert hajlamosabbak leszünk részleteken megakadni vagy kivitelezhetetlen tökéletességet elvárni. Mivel a Szűz kritikai képességeiről és szolgálatkészségéről is ismert, a konfliktusok főbb ereje a hatalmukkal visszaélő közszereplők és főnököket fogja valószínűleg érinteni. A Mars a Kos uralkodó bolygója és az Uránusz egy ideje már ebben a jegyben tartózkodik, ezzel a hevesebb összetűzések esélye így továbbá növekedik. Zavargások is lehetségesek lesznek az alkalmazottak, egészségügyi dolgozók, szakszervezetek vagy a katonaság köreiben.

A legérintettebbek a Szűz Nappal, Holddal vagy Aszcendenssel rendelkezők, de a többi változó jegy (Ikrek, Nyilas, Halak) is jobban érezni fogja a befelé fordulás szükségességét. Ha inkább hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni sokkal könnyebb lesz tanításait fogadnunk. Ezáltal mélyebb megértést is nyerhetünk tudatalatti motivációinkba.

Azon életterület (horoszkóp ház), melyben haladni fog tisztázást és újraértékeléseket, újrarendeződéseket fog igényelni részünkről.