Kezdőlap » Asztrológia » Asztrológiai előrejelzés a következő pár évre

Asztrológiai előrejelzés a következő pár évre

AlmutenAsztrológiai naptár előrejelzéshez 2016-ra kattints ide

Az alábbiakban megfogalmaztam pár gondolatomat, a nagyobb távlatú történéseket illetően, a teljesség igényétől mentesen.
Idővel, amikor megfelelőnek látom, lehetséges, hogy még módosításokat, kiegészítéseket fogok végezni majd rajta.

A társadalmi drámák és hosszabb dinamikák jellege nagyon szépen leképezi a lassabb bolygók mozgását, melyek a színfalak mögül hatnak a nagyobb trendekre és közhangulatra.
A legmegfelelőbb példa erre a Plútó, mely 1995 végétől 2009ig a Nyilasban tartózkodott. Ez a bolygó jelképezi a tudatalattink késztetéseit és ebből kifolyólag egy bizonyos kényszerességet is. Ebben az időben a Nyilas nagyvonalú terjeszkedése vált a követendő példává, anélkül, hogy annak időtállóságával kellőképpen foglalkoztak volna.
A Bakban a Plútó egészen 2025ig fog haladni és közben teljesen átformálja a gyakorlatiasság és időtállósághoz való viszonyulásunkat. Arra tanít, hogy szabaduljunk meg mindentől, amire már nincsen igazán szükségünk és megfontoltabban, előrelátóbban cselekedjünk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy maga a válság érzete ilyen hosszú időn keresztül tartana. Maga a társadalom átrendeződése és az új ritmus felvétele, ami nehezebb az elején, de ahogyan megtanulunk alkalmazkodni az új körülményekhez és hasznosítani is őket, a hatás már nem lesz annyira fájdalmas.
Egy másik hosszabb hatás az Uránusszal van kapcsolatban. Mióta a Kos jegyébe lépett 2012-től, az emberek sokkal hevesebben kezdték megelégelni a Plútó által hozott örökös visszavágásokat. A Kos kitörő szabadságvágya képtelen elviselni a hideg tervezést és embertelen visszaéléseket (szintén a Plútó jellemzői). Az Uránusz 2019-ben vált véglegesen a Bika jegyébe.
2012 elejétől a Neptunusz a Halakba költözött 2026-ig. Felfedezése óta ez az első alkalom, hogy itt tartózkodik. A művészetek, az intuíció, együtt érző összefogás, megérzések, áldozatkészség és a transzcendens felé való nyitás felerősödését várhatjuk hatása által. Olyan ez mintha a nagyobb kavargások és feszültségek közepette az emberek rádöbbennének (vagy ráéreznének) arra, hogy a békét és megnyugvást csakis belülről várhatják. A Neptunusz 2025-ben vált jegyet.
A Szaturnusz 2015 szeptemberétől átlépett a Nyilas jegyébe, ahol a törvények eszmei alapjai kérdőjeleződik meg és kíván nagyobb elrendeződést. Általános elveink, eszméink, világszemléletünk felülvizsgálata is időszerűvé válik. 2018-ban lép át a Bak jegyébe.
2015 augusztusa óta a Jupiter a Szűz jegyében halad, ami dolgaik rendezése, letisztázása általi fejlődést teszi időszerűvé, 2016 szeptemberéig.

További pár fontosabb fényszögek 2015 novemberében Szaturnusz-Neptunusz kvadrát (csalódás, félrevezetés, korlátozottság), 2016 májusában Szaturnusz-Jupiter kvadrát (lehetőségek és határok feszültsége), 2016 decemberében Szaturnusz-Uránusz trigon (tartós újítások).

Éves asztrológiai naptárak a bolygók mozgásaival: 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017


asztrológus tanácsadó