Kezdőlap » Asztrológia » Aszcendens számítás és kalkulátor ingyen

Aszcendens számítás és kalkulátor ingyen

Aszcendens kalkulátor

Olvasd el teljes, egyedi Aszcendens elemzésedet. A kalkulátor Aszcendensed pontos helyzete mellett értelmezi a bolygókkal képezett kapcsolatait és az 1. ház bolygóinak árnyaló hatását.

Születési idő:
Időpont: : 24 órás formátumban

Ország:
Helység:
Kezd el beírni a helységet (legalább két karaktert) és válaszd ki a listából! Ha nem működik kattints ide.


Csak európán kívüli helyek esetén!Hagyhatsz véleményt/értékelést is. Kattints ide az űrlap mutatásához.
Vélemény/értékelés írása


5.00 | 21 vélemény/értékelés alapján

Köszönöm szépen.:)
2018.7.17 -Anonymous
aranycsillag.net ,

Köszönöm szépen.

🙂

business 0.3

Elégedett vagyok köszönöm szépen!
2018.7.11 -Herceg Katalin
aranycsillag.net ,

Elégedett vagyok köszönöm szépen!

business 0.3

Köszönöm szépen az elemzést!
2018.6.23 -Bene Anita
aranycsillag.net ,

Köszönöm szépen az elemzést!

business 0.3

Nagyon szeretem Csaba előrejelzéseit, nagyon sokat segít, napi szinten a problémák és egyéb dolgok megoldásában. Hálás köszönet érte 🙂
2018.1.10 -Ildikó
aranycsillag.net ,

Nagyon szeretem Csaba előrejelzéseit, nagyon sokat segít, napi szinten a problémák és egyéb dolgok megoldásában. Hálás köszönet érte 🙂

business 0.3

Napi szinten 2013 óta vagyok az olvasód, hihetetlen az oldal fejlődése, ezzel persze én is fejlődök. Köszönet neked Csaba érte!
2017.6.04 -Erzsébet
aranycsillag.net ,

Napi szinten 2013 óta vagyok az olvasód, hihetetlen az oldal fejlődése, ezzel persze én is fejlődök.
Köszönet neked Csaba érte!

business 0.3

Oldal:
12345

Az Aszcendens jelentése

Aszcendens számítás, kalkulátor Az aszcendens az egyik asztrológiai alapfogalom, melynek jelentése felkelő jegy, mivel a horoszkóp felállítását jelző időben, a keleti horizonton látható csillagjegyet jelöli.
A Nap jeggyel ellentétben, ami szellemünk irányultságát jelöli, az aszcendens az a külső ruha, viselet amit magunkra öltünk és kifelé magunkból megmutatunk. Ebből kifolyólag testünk formájára és alapvető jellemvonásaira is kihatással van. Ha egy ismerősünk ki próbálja találni, hogy milyen jegyben születtünk és az illető nem ismer olyan jól minket, jó esélye van, hogy pont az aszcendensünket fogja eltalálni.

Az Aszcendens meghatározása

Az aszcendens meghatározása kiemelt jelentőséget kap minden asztrológiai elemzésben, mert jelképesen mutatja azt a módot, ahogyan megmutatkozunk a világban. Egyértelmű beazonosításához szükséges a pontos születési hely és idő, melyek alapján az aszcendens kinézhető efemerida táblázatok vagy ezekre alapuló számítógépes programok segítségével. Ha a pontos idő nem ismert, korrekciót alkalmazunk, ismert életeseményekből következtetve a születés legvalószínűbb pillanatára.

Időtartama az egyes jegyekben

Míg a bolygók többsége (a Hold kivételével) egy nap folyamán aránylag jelentéktelen (többnyire egy foknál kevesebb) távolságot tesz meg, az aszcendens egy nap alatt bejárja mind a 12 állatövi jegyet. Egy jegyben átlagosan 2 órát tartózkodik. Tehát ha 1-2 órát tévedünk a horoszkóp időpontjában, jó esélye van, hogy az aszcendens is hibás lesz. De mivel a horoszkópot 12 részre osztó háznak nevezett egységek is az aszcendenstől kezdődnek, akár 5-10 perc pontatlanság is elég ahhoz, hogy az egyik bolygó az 5. házból átkerüljön a 6. házba. Miért annyira fontos ez? Azért mert így megváltozik az értelmezés is, mert más életterületen kell a bolygónak kifejtenie hatását. Ha előrejelzéseket akarunk igényelni, azon időszak megállapításában, amikortól egy bizonyos életterület fontosabbá válik életünkben, pár perc hiba a születési időben akár több napos vagy hetes eltérést is mutathat az kapott értékek és a valóság között.

Északi szélesség: 45º
Kos: 65 perc, 1º=2.17 perc
Bika: 64 perc, 1º=2.13 perc
Ikrek: 80 perc, 1º=2.67 perc
Rák: 112 perc, 1º=3.73 perc
Oroszlán: 145 perc, 1º=4.83 perc
Szűz: 159 perc, 1º=5.3 perc
Mérleg: 158 perc, 1º=5.27 perc
Skorpió: 158 perc, 1º=5.27 perc
Nyilas: 158 perc, 1º=5.27 perc
Bak: 145 perc, 1º=4.83 perc
Vízöntő: 112 perc, 1º=3.73 perc
Halak: 80 perc, 1º=2.67 perc

A fentebbi ábra és a baloldali táblázat mutatják, hogy az Aszcendens egyes jegyeken gyorsabban halad át, másokban pedig többet időzik. Az baloldali húzókát mozgatva látható, hogyan befolyásolja a szélességi fok, amelyre a horoszkóp képletet kiszámoljuk az egyes jegyekben töltött időt. Ez az információ mutatja, hogy mennyire fontos pontosan ismernünk vagy bepontosíttatnunk a születési időnket. Például a 45-ös északi szélesség esetén a legkevesebbet a Kos, Bika, Ikrek és Halak jegyében tartózkodik, legtöbbet pedig a Szűz és Nyilas között. Ha valakinek Kos Aszcendense van, akkor akár 2 percnyi hiba a születési időben az Aszcendens 1 fokkal való eltolódását fogja eredményezni. Ezzel szemben Szűz Aszcendens esetén több, mint 5 perc eltérés ad 1 fok eltolódást az Aszcendens helyzetében.
Minél közelebb kerülünk a sarkkörökhöz, annál kevesebb idő jut a Kos, Bika és Halak jegyeknek. Ha az egyenlítőhöz közelítünk, akkor majdnem minden jegyben azonos időt marad.
Az év különböző időszakai, illetve a hosszúsági fok nem módosítják a jegyekben eltöltött időt.

Ugrás ide: Aszcendens elemzésed

Jelentése a jegyekben

Kos
Energikus, harcias és dinamikus külsőt kölcsönöz. Tele van élettel, romantikus és szenvedélyes. Gyorsan dönt és azonnal cselekszik.

Bika
Hatására a biztonságra törekvés, két lábbal a földön állni válnak fontossá. Vonzza minden, ami esztétikus, élvezetes és finom. Kifejezetten türelmes, de ha egyszer dühbe gurul, nehéz leállítani.

Ikrek
Kíváncsi természettel és jó kommunikációs képességgel rendelkezik. Fontos számára a folyamatos szellemi kihívás és értelmes elfoglaltságok.

Rák
Érzékeny, lelkiismeretes, intuitív, gondoskodó és álmodozó külsőt kölcsönöz. Szereti az otthonát és számára a családja mindenekelőtt van.

Oroszlán
Vele született önbizalommal, tartással rendelkezik. Büszke típus, de szüksége van a többiek elismerésére is.

Szűz
Meggondoltan viselkedik, nem hoz elhamarkodott döntéseket. Kiváló szellemi képességeivel minden területen az észérvekre támaszkodva találja fel magát.

Mérleg
Igazságos vagy és harmóniára törekszik. Fejlett szépérzéke van, jellemző a jó megjelenés, de a kedves természet is.

Skorpió
Heves és szenvedélyes és valószínűleg fokozottan vonzódik a hatalomhoz is. Kissé zárkózott, átható megjelenés jellemző.

Nyilas
Őszinte, becsületes és jó kedélyű megjelenés. Nyitott gondolkodású, toleráns és nagyon szeret utazgatni térben és gondolatban egyaránt.

Bak
Nagyon praktikus és konzervatív külsőt kölcsönöz, éles üzleti jellegű megjelenéssel. Tiszta látókör és az érzelmi közömbösség is jellemzőek.

Vízöntő
Egyéni stílusú, szabad és spontán külsővel rendelkezik. Rendkívüli újító képességei vannak, tele van ötletekkel.

Halak
Érzelmi élete gazdag, szeretettel fordul az emberek felé. Nyílt szívének köszönhetően könnyen alkalmazkodik a helyzetekhez és emberekhez egyaránt.

További részletek tárulhatnak fel előttünk, ha az aszcendens jegyének uralkodó bolygóját és annak helyzetét is megvizsgáljuk.

Bár bizonyos beállítottságok kezdetből az aszcendensbe vannak kódolva további árnyalatot adnak megjelenésünknek az 1. horoszkóp házban található bolygók illetve, ha az aszcendens fontosabb fényszöget alkot egy másik bolygóval.

Bolygók az 1. házban:

Nap – a személynek fontos a szereplés és aktív megnyilvánulás,

Hold – érzelmeit szükséges láthatóvá tennie és megnyilvánulásaiban is érzelmei lendülete fogják irányítani,

Merkúr – az eszén és esetleg a kézügyességén keresztül próbál a világra hatással lenni,

Vénusz – kiemelkedő ízlést, kedvességet és charme-ot sugároz maga körül,

Mars – a világ számára egy küzdőtér, amelyre akaratereje által lehet hatással,

Jupiter – jó kedélyt és optimizmust sugároz és általában telt testalkatra hajlamosít,

Szaturnusz – szigorú és számító hozzáállást sejtet, az illetőnek nagyobb erőfeszítéseket kell tennie érvényesülése érdekében,

Uránusz – felvillanyozó megjelenés akár a szélsőségesség irányába is, jellemzőek a váratlan változások a hozzáállását illetően,

Neptunusz – álmodozó beállítódás, lágyabb vonások, gondot jelenthet megkülönböztetnie a valóst a valótlantól, érzéki csalódásokra is hajlamosíthat,

Plútó – különösen visszahúzódó személyiség típus, csak ritkábban nyilvánul meg, de olyankor teljes beleéléssel.

A könnyebb fényszögek (főleg a szextil és trigon) a megjelenésnek többlet energiát biztosítanak, míg a dinamizáló jellegűek (kvadrát, szembenállás) az illetővel való együttlétet és együttműködést teszik nehezebbé, mivel kisugárzásában egy alapvető nyugtalanság és feszültség érezhető.

A legkönnyebb úgy megérteni ezeket az összefüggéseket, ha saját horoszkópunk tanulmányozásán keresztül próbáljuk feltárni őket.


asztrológus tanácsadó