Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr október 2020

Retrográd Merkúr október 2020

Retrográd Merkúr október 2020Október 14. és november 4. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Skorpió 11º40′-től visszaérve a Mérleg 25º54′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Skorpió csillagjegyének 11. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2020.09.232020.10.142020.11.042020.11.1911º40′25º54′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka szeptember 23.-tól november 19.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újra gondolnunk a retrográd időszak alatt. Szeptember 23. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Mérleg 25. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd november 19.-én ér vissza a Skorpió 11. fokra, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Azok az elképzelések, tervek, melyeket ebben az időszakban alkotunk módosulásokat, kiegészítéseket igényelhetnek a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Skorpió jegye a mélység, sötétebb oldalunk és a hatalomvágy minőségeinek jelképe. A következő pár hétben több olyan eseményben is lehet részünk, melyek félreértések vagy rosszul értések miatt, sértők lehetnek. Ahelyett, hogy ösztönösen feldühödnénk és igazunkat próbálnánk bizonygatni, inkább legyünk megértőbbek, vonuljunk kissé félre és törekedjünk megérteni, hogy miért is reagáltuk ilyen módon az adott helyzetben. Ha valakit régebb megsértettünk, akkor itt lehet az ideje újra felkeresni és tisztázni a helyzetet vele. Sokkal érzékenyebbek leszünk a hatalommal való visszaélésre, pénzügyi erőforrásaink beosztására, ami több újra egyeztetésre késztet üzleti ügyeinkben is. Régóta titkolt vagy csak egyszerűen elfelejtett tényezők kerülhetnek figyelmünkbe egy adott élethelyzetben.

A retrográd Merkúr időszakát jellemző időhiányt és türelmetlenséget erősíti, hogy még a Mars is retrográd mozgást végez. (Lásd Retrográd Mars 2020) Jelentősen megnöveli az elégedetlenséget és több vitás helyzetet eredményezhet.

Október 25-én a Nap együttállásba kerül a hátráló Merkúrral. Ezen a napon elménk különösen éles, kommunikatívabbak és nyitottabbak lehetünk. Amit mondunk vagy írunk, most nagyobb hatással bír ilyenkor.

Az október 31-i Bika Teliholdat követően, november első hetében az irányváltásra készülő Merkúr több napos kvadrátot képez a Bak Szaturnusszal. Ez a hatás korlátozásokat, lezárásokat jelezhet a közlekedésben. Nehezebb egyik pontból a másikba jutni. A kommunikáció akadályoztatott, késleltetett lehet. Teljesnek gondolt terveink felülvizsgálásra szorulhatnak.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.