Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Mars 2020

Retrográd Mars 2020

Retrográd Mars 2020A Mars erőnk, erőnlétünk és érvényesülési módunk jelölője. Kb. két évente két hónapig látszólag visszafelé halad. 2020-ban szeptember 10. és november 14. között retrográd mozgású a Kos 28º08′-ről indulva visszaér a Kos 15º14′-re. Legutóbbi retrográd időszaka 2018 nyarán volt.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Kos csillagjegyének 28. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk tevékenységeink és velük kapcsolatos elvárásaink terén. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Mars egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2020.07.252020.09.102020.11.142021.01.0228º08′15º14′© aranycsillag.netA retrográd Mars időszak árnyéka július 25.-től január 2.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelezte, hogy milyen témákat kell újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Július 25.-én az előrehaladó Mars elérte a Kos 15. fokát, ahová vissza fog hátrálni, majd január 2.-án ér vissza a Kos 28. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében a Kos energiái segítettek kifejezni önálló kezdeményezéseket tenni. A lassú Bak jegyű bolygók azonban nagymértékben korlátozták a Kos kezdeményező erejét és szabadságvágyát. Ezért láthatunk világszerte jogos tüntetéseket az elnyomó intézkedésekkel szemben. Azonban a Mars lassulásával a konkrét előrelépés még nehezebb, késleltetett. A retrográd hetekben alkalmunk lesz átszervezni, rendezni régebbről elmaradt ügyeket, melyek ha tovább húzódnának hátráltatnák a dolgainkat. Előtérbe fog kerülni több elfojtott frusztráció, felgyűlt elkeseredés. Terveink végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

Miután a Mars megfordul látszólagos mozgásában és visszafelé kezd haladni, energiánk hasznosítási módja módosításokat igényel. Ha nem vagyunk figyelmesek környezetünkre, könnyebben kerülhetünk akadályokkal szembe, ami zsörtölődést válthat ki, mert úgy érzékeljük, hogy kezdeményezéseink nem haladnak kellő ütemben. Erre azért is különösen érdemes figyelnünk, mert az erélyes Mars a heves Kos jegyében könnyen türelmetlenné válhat, ha hátráltatva érzi magát. Ez kellemetlen helyzetek, sértődések előidézője lehet. A retrográd időszakban, október 1-én bekövetkező Kos Telihold jobban előtérbe hozza az emberekből a felgyűlt elégedetlenséget.

A már hátráló Mars még október elején is szembemegy a Bak bolygókkal. Újabb enyhítő hatása az októberi Jupiter-Neptunusz szextilnek lesz.

A Kos az önállóság, kezdeményező erő, bátorság, katonás szellem, forrófejűség jelképe. Az említett időszakban érdemes több ízben is önvizsgálatot gyakorolni, hogy megértsük milyen akadályok, függőségek korlátozzák cselekvési vágyunkat. Törések, újraszerveződések történhetnek nagyobb társadalmi intézményeken belül is. Az előrejutáshoz szükséges módosítanunk hozzáállásunkon és több türelmet kellhet gyakorolni. A túlzott korlátozások ellenállást váltanak majd ki az emberekből. Ezen kívül a Kos arra is tanít, hogy bízzunk meg saját immunrendszerünkben, ne féljünk az élettől és másoktól a környezetünkben. Az élet magából adódóan rizikókkal jár, melyeket fel kell vállalni és nem lehet megtorpanni csak egy betegség miatt. A vállalkozói szellem visszafogása hosszútávon gazdasági válság előidézője lesz.

A retrográd Mars arra tanít meg, hogy magunkban és ne a külvilágban keressük az erőnk, bátorságunk forrását.

A legérintettebbek a Kos Nappal, Holddal, Aszcendenssel vagy Marssal rendelkező személyek, de a többi kardinális jegy (Rák, Mérleg és Bak) is jobban érezni fogja a befelé fordulás szükségességét. Ha inkább hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni sokkal könnyebb lesz tanításait fogadnunk. Ezáltal mélyebb megértést is nyerhetünk tudatalatti motivációinkba.