Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr november 2011

Retrográd Merkúr november 2011

November 24. és December 13. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Nyilas jegyében haladva a 20.-tól visszaérve a 3. fokra.

A Nyilas jegye a tér és eszmebeli szabadság jelképe. Ebben a jegyben, a Merkúr arra fog ösztönözni, hogy vegyük újból szemügyre nagyobb távú céljainkat, hogy mire is szeretnénk törekedni igazán és kijavítva, újraértékelve haladjunk tovább.

Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Minden már elkezdett folyamathoz való visszatérés, annak befejezése, tökéletesítése megfelelő ebben az időben. Ezért is jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Nyilas csillagképe születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd nagyobb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk.