Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr május 2015

Retrográd Merkúr május 2015

Retrográd Merkúr május 2015Május 19. és június 12. között a Merkúr retrográd mozgást végez az Ikrek 13º9′-től visszaérve az Ikrek 4º34′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik az Ikrek csillagjegyének 13. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

A retrográd Merkúr időszak árnyéka május 4.-től június 27.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Május 4. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte az Ikrek 4. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd június 27.-én ér vissza az Ikrek 13. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges változtatásokat tervbe venni (az Ikrek változó jegy) számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

Az Ikrekben a Merkúr alkalmazkodó képességünket és találékonyságunkat teszi próbára. A retrográd időszak alatt, téves, nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülnek felszínre. Régebbi, túl elbonyolított elképzeléseinket, nehézkessé vált viszonyulásunkat kell egy a helyzetnek megfelelőbb, gyakorlatiasabb, könnyedebb formába átalakítanunk. Azonban, ha feltételezésekbe bocsátkozunk, könnyen félreérthetünk részleteket, ami csúszásokat okozhat időrendünkben. Hajlamosak lehetünk túl könnyedén, felületesen kezelni problémákat (az Ikrek negatív oldala). Ha valamin régebb átsiklottunk újra visszaköszönthet. Kijavítjuk és rendezhetjük az általa okozott kommunikációs, megértési hibákat.

A Merkúr retrográdba fordulását Újhold előzi meg, ami több lelkesedést, lendületet adnak számunkra, melyet hasznosíthatunk az élethez való mentális hozzáállásunk frissebbé, aktuálisabbá tételéhez. Szerencsésnek számít, hogy a retrográd időszak elején a Merkúr szextil fényszögbe közelít a Jupiterhez, ami segít nagyvonalúbban, optimistábban állni a felbukkanó problémákhoz. A szokásos időzavar (mely megelőzi ezeket az időszakokat) is most kevesebb stresszel jár.

Május utolsó hete lesz feszültebb (több kvadrát fényszöggel), amikor a Mars és Nap is beéri a jelenleg hátráló Merkúrt és kvadrátot képez a Neptunusszal. Ne akarjuk siettetni dolgaink alakulását és próbáljuk odafigyelni a fontos részletekre, mert könnyen figyelmetlenségünk félreértést, kellemetlenséget okozhat.

A retrográd időszak utolsó hete több kedvező, támogató fényszöget és eseményeket ígér.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.