Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr augusztus 2011

Retrográd Merkúr augusztus 2011

Augusztus 3. és 26. között a Merkúr megint retrográd mozgású lesz. Ez a jelenség évente 3-4 alkalommal figyelhető meg és többnyire három hetet szokott tartani. Bár egyesek hajlamosak sokkal nagyobb jelentőséget adni neki, mint amit megérdemel, de azért mégis érdemes figyelembe venni.
Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebből adódik azon örökös tanács, hogy ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd ezeket gondolnunk. Egy további jelenség, hogy a számítógépek, telefonok és közlekedés szintén mintha nehezebben mennének és amennyiben valami nem volt jól beállítva velük kapcsolatban ez egy jó idő visszatérni rá és kijavítani a hibákat. Érdekes, hogy ezek hajlamosak meg is mutatni magukat meghibásodások formájában. Ellenben minden már elkezdett folyamathoz való visszatérés, annak befejezése, tökéletesítése megfelelő ebben az időben. Főleg az üzleti világban szokták ajánlani, hogy nagyobb kellemetlenségek elkerülése végett, ilyen időszakokban vegyék ki szabadságukat.
Már évek óta figyelem ezt a jelenséget és mindig érezhető, ahogyan közeledik a retrográd időszak, az embereket mintha egy nagyobb intézési vágy fogná el, úgy érzik nincs elég idő (mivel a Merkúr fokozatosan lelassul). Az irányváltás napján, ha az ember meditációra szánja el magát, akkor sokkal könnyebb az időtlenség állapotát megtapasztalnia, mert az örökké mozgékony Merkúr is látszólag megállt mozgásában. A következő három hétben mintha egy falat tennének a jövő felé, sokkal nehezebb gondolatban előrevetülni. Ezért is jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet. Amint lejár ez az időszak utána, fokozatosan, pár nap alatt újra helyreáll a szokásos kerékvágás.
Akiknek születési képletében is retrográd a Merkúr mozgása, általában jobban viselik, mert ők máskor is hasonló gondokkal találkoznak és így inkább hozzá vannak edződve.