Kezdőlap » Asztrológia » Mars retrográd 2014

Mars retrográd 2014

A Mars erőnk, erőnlétünk és érvényesülési módunk jelölője. 2014-ben március 1. és május 20. között fog retrográd mozgást végezni a Mérleg jegyében, a 27. fokról indulva visszaér a Mérleg 9. fokára.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Mérleg csillagjegyének 27. foka a születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk tevékenységeink és ezek másokkal való összeegyeztetése terén. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Mars egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

 

Miután a Mars megfordul látszólagos mozgásában és visszafelé kezd haladni, energiánk hasznosítási módja fog módosításokat igényelni. Ha nem vagyunk figyelmesek környezetünkre, könnyebben kerülhetünk akadályokkal szembe, ami zsörtölődést válthat ki, mert úgy érzékeljük, hogy kezdeményezéseink nem haladnak kellő ütemben. Erre azért is különösen érdemes figyelnünk, mert az erélyes Mars a Mérleg jegyében száműzetésben található. Ez nagyobb frusztrációk és kellemetlenebb helyzetek előidézője lehet. Mivel március 1.-én kvadrát fényszöget fog alkotni a Vénusszal, a kapcsolatok igazi kölcsönösségen nyugvó megalapozottsága fog előkerülni mint tisztázandó téma a következő hetekben. Az Újhold energiái az időszak elején újabb kezdetek lehetőségét vetítik elő, amennyiben előnyben részesítjük a belső értékeket és hajlandóak vagyunk szembenézni, rendezni függőségeinket.

A Mérleg a társas együttműködés jegye. Az említett időszakban érdemes több ízben is önvizsgálatot gyakorolni, hogy megértsük kiktől és milyen módon függnek tevékenységeink. Megtörténhet, hogy az előrejutáshoz ezek némelyikében szükséges lenne megváltoztatnunk hozzáállásunkat és nagyobb függetlenséget elérni. A Mars a Kos uralkodó bolygója és az Uránusz 2011 óta ebben a jegyben tartózkodik, ezzel a hevesebb összetűzések esélye, átértékelések szüksége így továbbá növekedik, főként április második felében. Nagyobb nyilvános megmozdulások is lehetségesek az igazságosság nevében.

A legérintettebbek a Mérleg Nappal, Holddal vagy Aszcendenssel rendelkezők, de a többi kardinális jegy (Kos, Rák, Bak) is jobban érezni fogja a befelé fordulás szükségességét. Ha inkább hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni sokkal könnyebb lesz tanításait fogadnunk. Ezáltal mélyebb megértést is nyerhetünk tudatalatti motivációinkba.