Kezdőlap » Asztrológia » Vénusz retrográd 2015

Vénusz retrográd 2015

Vénusz retrográd 2015

A Vénusz vágyaink, értékeink, javaink és kapcsolataink jelölője. Miután 2012 május-júniusában az Ikrek jegyében végzett visszafelé tartó mozgást, 2015-ben július 25. és szeptember 6. között lesz retrográd irányú a Szűz jegye 0º46′-tól indulva visszaér az Oroszlán 14º23′-re.

A Szűz jegyében sokkal érzékenyebbek vagyunk a részletekre, jobban szeretnénk energiáinkat beosztani. A retrográd időszak kezdetén az emberek kissé zsörtölődők lehetnek, mivel figyelmen kívül hagyott részletek miatt késések, csúszások lehetségesek. Régebbi kellemetlenségeket, zavaró vetületeket kellhet újra felidéznünk kapcsolatainkban és kellő megértést gyakorolva elrendeznünk. Visszaérve az Oroszlán jegyébe alábbhagy a Szűz takarékossága és megnő a költekezési kedv. Azonban érdemes tartózkodni a nagyobb vásárlásoktól, mert a későbbiekben kiderülhet, hogy költségesebbnek bizonyul a fenntartásuk, mint előre gondoltuk.

Múltbeli szerződések, javainkat illetően előtérbe kerülhetnek és rég nem látott ismerősök léphetnek újra életünkbe. Kapcsolati téren, felgyűlt nézeteltéréseinket szükséges újra megvizsgálnunk majd.

A retrográd Vénusz időszak árnyéka június 21.-től október 9.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk a retrográd időszak alatt. Június 21. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Vénusz elérte az Oroszlán 14. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd október 9.-én ér vissza a Szűz 0. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében tett befektetéseink, újabb kapcsolataink, javaink valamennyire újraértékelődhetnek, új fényben jelennek meg a retrográd hetekben. Ha valamit figyelmen kívül hagytunk vagy elhalasztottunk most tisztázást igényel. A végső kiigazításokra az árnyék lezáró szakaszában kerülhet sor, amikor minden a helyére kerül.

A retrográd időszak első felében a Jupiter kvadrátot képez a Szaturnusszal. A hátráló mozgást végző Vénusz augusztus első hetében pedig ezt a kvadrátot nagyítja fel. Ezen a héten kifejezetten ellenjavallt bármilyen nagyobb befektetés. Megnövekszik a költekezési kedv, de folyamatosan akadályok kerülhetnek a vágyott tárgyak, élmények útjába. Ideje újraszervezni céljainkat és életvitelünket egyaránt. Új kihívásokat kereshetünk, akár kényszerűségből is, mert dolgaink nem elképzeléseink szerint haladnak. Jobb régi terveket felújítani, mint újakba kezdeni.

Az időszak hatásait illetően, legérintettebbek az Szűz és Oroszlán Nappal, Holddal vagy Aszcendenssel rendelkezők lesznek, de a többi változó és fix jegy (Ikrek, Nyilas, Halak, Bika, Skorpió, Vízöntő) is  érzékelni fog a letisztázások szükségességét. Ha hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni, könnyebb lesz a Vénusz tanításait is fogadnunk. Ezáltal jobban kapcsolatba kerülünk majd igazi vágyainkkal és újult erővel léphetünk előre az időszak letelte után.

Azon életterület (horoszkóp ház), melyben a retrográd Vénusz haladni fog tisztázást és újraértékeléseket, újrarendeződéseket fog igényelni részünkről, vágyéletünket, javainkat és kapcsolatainkat illetően.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.