Kezdőlap » Asztrológia » Vénusz retrográd 2013

Vénusz retrográd 2013

A Vénusz vágyaink, értékeink, javaink és kapcsolataink jelölője. Miután 2012 május-júniusában az Ikrek jegyében végzett visszafelé tartó mozgást, 2013 december 22. és 2014 január 31. között lesz retrográd irányú a Bak jegyében; a 29. fokról indulva visszaér 13. fokra.

A Bak jegyében régebbi kötelezettségek letisztázása javainkat és kapcsolatainkat illetően lesz az időszak fő témája. Régebbi kellemetlenségeket, zavaró vetületeket kell újra felidéznünk és kellő megértéssel elrendeznünk. A Bak jegye különösen ambiciózus és nem kissé anyagias, így a Vénusz arra tanít, hogy próbáljuk tudatosítani, mi is az aminek igazán gyakorlati szerepe és értéke van életünkben és mi amitől jobb lenne megválnunk. Bár ez kisebb keserűséggel járhat, de alapjában véve józanító jellegű.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Bak csillagjegyének 29. foka születési képletünkben. Az általa jelzett életterület (horoszkóp ház) fog tisztázást és újraértékelést, újrarendeződést igényelni részünkről, vágyéletünket, javainkat és kapcsolatainkat illetően. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Vénusz egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

Mivel a retrográd időszak Karácsony előtt kezdődik, ezért egy megfelelő alkalom arra, hogy próbáljunk szeretteinknek igazi értékeket ajándékozni, melyek legfőbb tényezője nem a felületes kinézet, csillogás vagy árfekvés, hanem az igazi jó szándék, szeretet és hasznosság érdemes a vezérlő elve legyen.

Kapcsolati téren is érdemes visszatérnünk az alapokhoz, amik igazán megadják az értékét az összetartozásnak. Ilyenkor könnyebb figyelmünket a múltra irányítani és bölcsességet, belátást gyakorolva elengedni régi sérelmeket, megbocsátani. Ez utóbbinak a lehetőségét a retrográd időszak elején tapasztalható Nap Neptunusz szextil is hangsúlyozza.

A letisztulás ideje alatt érzelmi viharok, neheztelések is felszínre törhetnek (Hold Szaturnusz kvadrát), de ezek segítenek a régebbről elfojtott sérelmek elengedésében.

Az ünnepek között és január elején, társunkra való nagyobb odafigyelés és megértés szintén fontossá válik, mert a Mérleg Mars előbb az Uránusszal, majd a Plútóval és a Nappal alkot feszült fényszögeket

Az időszak hatásait illetően, legérintettebbek a Bak Nappal, Holddal vagy Aszcendenssel rendelkezők lesznek, de a többi kardinális jegy (Kos, Rák, Mérleg) is jobban fogja érzékelni a letisztázások szükségességét. Ha hajlandóak vagyunk változtatni és a régi sérelmeket elengedni, könnyebb lesz a Vénusz tanításait is fogadnunk. Ezáltal jobban kapcsolatba kerülünk majd igazi vágyainkkal is és megválhatunk több kevésbé értékes, visszahúzó ragaszkodásunktól.