Kezdőlap » Asztrológia » Vénusz az Oroszlán jegyében 2023

Vénusz az Oroszlán jegyében 2023

Vénusz az Oroszlán jegyében 2023A Vénusz vágyainkat, értékeink és kapcsolatteremtő képességeink jelzője.
Általában egy hónapot vagy kevesebbet tölt egy csillagjegyben. Azonban kicsit több, mint másfél évente retrográd mozgást végez és ilyenkor akár négy hónapot is tölthet egy jegyben. 2023-ban június 6. és október 9. között halad át az Oroszlán jegyén és július 23.-szeptember 4. között lesz retrográd. Legutóbb ilyen hosszasan a Bak jegyében haladt 2021. november 5. és 2022. március 6. között.

Az Oroszlán jegyébe lépve a Vénusz extravagáns vonásai kerülnek előtérbe. Társas kapcsolatainkban több szórakozásra, elismerésre, figyelemre vágyunk. Szívesen kényeztetjük magunkat és pénzügyeinkben is nagyvonalúbbak vagyunk. A büszkeség és szenvedély kerül előtérbe. Melegszívűség is érzékelhető. Negatívum lehet érzelmeink csupán a hatás kedvéért való eltúlzása.

A retrográd időszak kissé visszafogja vágyaink teljesülését, s kapcsolaton belüli frusztrációkat okozhat, melyek figyelmünket igénylik. A hangsúly a valódi belső értékekre és nem a külsőségekre kerül. A retrográd időszak árnyéka, már június 19.-én elkezdődik, mivel ekkor éri el a Vénusz az Oroszlán 12. fokát, ahová visszafog hátrálni szeptember elejére.

Kiemelt dátum lesz még augusztus 13. amikor a Nap beéri a hátráló Vénuszt. Ez a dátum is két részre osztja a retrográd időszakot, mert az “előre szaladt” vágyaikat ekkora éri be a saját teremtő, megvalósító erőnk.

Mivel az Oroszlán jegyében a Napnak rendelődik alá, így a Vénusz átvonulását a csillagjegyen további időszakokra oszthatjuk fel, annak függvényében, hogy a Nap éppen az Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz vagy Mérleg jegyében halad. Ezek is árnyalni fogják vágyaink jellegét. Kiemelendő ezek közül még, amikor a Nap az Oroszlánban, tehát azonos jegyben lesz, illetve, amikor a Mérlegben halad, mert kölcsönös recepciót, így egymás erősítését eredményezi.

Ha már a Nappal való kapcsolatot vizsgáljuk, akkor érdemes a Nap és Vénusz általános összhatásairól is írnunk röviden. A Vénusz és a Nap a retrográd időszak közepén, illetve két retrográd időszak közti kb. félidőben találkoznak egymással, tehát közel 9 havonta. Az egymástól távolodás-közeledés során, egy-egy pár napos alkalommal képeznek félszextil fényszöget, illetve sokkal hosszasabban félkvadrát fényszöget. A jelenlegi félkvadrát május 14.-én kezdődött és június 21.ig tart, majd a retrográdot követően október 1. és 13. között tart. Ezek a félkvadrátok keretbe helyezik a retrográd időszakot felszínre hozva az elégedetlenségeket, hogy közös megoldásokat találhassunk rájuk.
Nap és Vénusz kapcsolata 2023

Ha egy kapcsolatodat és annak kilátásait szeretnéd jobban megérteni, egy Párkapcsolati elemzés segíthet. Részletekért kattints ide.