Kezdőlap » Asztrológia » A Vénusz és a Nap találkozása kapcsolataink tükrében

A Vénusz és a Nap találkozása kapcsolataink tükrében

Nap és Vénusz együttállásaA Nap és a Vénusz évente egy-két alkalommal találkoznak az égbolton. A Vénusz többnyire másfél évente végez retrográd mozgást. A retrográd időszak idején egy rövid időre kerülnek együttállásba, majd a retrográd időszak után ahogy fokozatosan visszagyorsul, mindig 9-10 hónapra rá beéri a Napot. Ilyenkor többnyire egy hétig haladnak egymás mellett.
Legutóbbi rövid együttállásuk 2022. január 9.-én volt a Bak jegyében (lásd az oldalsó ábrán). A legutóbbi hosszabb együttállás pedig 2021. március 26.-án a Kos jegyében. A Mérleg jegyében pedig legutóbb 2014 október végén haladtak együtt.
A Mérlegben való együttállás azért is fontos, mert a Vénusz ennek az uralkodója, tehát a legpozitívabban nyilvánulnak meg benne a tulajdonságai. A Nap pedig külön kihangsúlyozza ezeket, több fényt, figyelmet fordít rájuk.
Most 2022-ben október 19. és 26. között kerülnek egy fokon belüli közelségbe. Pontos együttállásuk 22.-én lesz a Mérleg 29. fokán.
Ez a hét kapcsolatainkról szól. Kicsit kedvesebbek, elnézőbbek lehetünk szeretteinkkel. Szívesen járnánk a kedvükben. De ami annál is fontosabb, hogy képesek vagyunk kompromisszumokat kötni és régebbi nehezteléseken túllépni.
Az együttállásnak három fontos momentuma van. Eleinte a Nap és a Vénusz trigont képez a lassúló Marssal. Ez többlet spontaneitást, bizakodást, mások felé való nyitást ad. A kezdeti lelkesedést követi valamilyen probléma, feszültségek felszínre kerülése, amint a Nap és a Vénusz kvadrátba kerülnek a Plútóval. Régóta elnyomott neheztelések kerülhetnek terítékre. Esetleg némi sértődés lehetőségével. Az, hogy kire mennyire és milyen mértékben hat ez az általános hangulat az abból látható, hogy a Nap, Vénusz és Plútó jelenleg képez-e kapcsolatot a személyes képletével.
Ezt követi a együttállás bepontosulása, ami a feszültségek oldódásához vezet. Végül a harmadik szakaszban együtt lépnek be a Skorpió jegyébe. Míg a Mérlegben az általános tendencia a dolgok szépítésére mutat, a Skorpió nem fél a lényegi kérdésekhez nyúlni. Így ha őszinték vagyunk magunkhoz és társunkhoz, akkor kapcsolatunkban egy nagyobb intimitási, egymásra hangolódási fokot érhetünk el.

Minden kapcsolatnak megvannak a maga sajátosságai, erősségei és buktatói, melyeket a társak születési adatai alapján lehet feltárni asztrológiailag. Honlapunkon a Korlátlan kapcsolati elemzések szolgáltatás nyújt részletes belátást összes jelenlegi és múltbeli kapcsolatodba.