Kezdőlap » Asztrológia » Az Uránusz belép a Bika jegyébe

Az Uránusz belép a Bika jegyébe

Bika UránuszAz Uránusz 84 éves keringési ideje alatt közel hét évet tartózkodik minden csillagjegyben. 2018. május 15. és 2026. április 26. között a Bika jegyében halad. Ezen időszak során 2018. november 6. és 2019. március 6. között visszatér egy utolsó alkalommal Kos végére, majd 2025 július 7. és november 8. között betekint az Ikrek jegyébe.

Legutóbb 1935. április és 1942. májusa között haladt a Bika jegyében.

Az Uránusz a meglepetéseket, újdonságokat, hirtelen változásokat, tudományos és technikai felfedezéseket, áttöréseket mutatja társadalmi szinten. A Kos jegyében több forradalmi mozgalmat indított el. A Bak Plútóval képezett több éves kvadrátja révén pedig az önállóságra való törekvés és az elnyomó hatalmi túlkapások egymásnak feszülésének lehettünk tanúi.

Az Uránusz személyes hatásait jobban megérthetjük, ha megvizsgáljuk, hogy melyik horoszkópházunkon halad keresztül és milyen fényszögeket alkot bolygóinkkal horoszkópunkban a következő hónapokban. Előfizető olvasóink ezen személyes bolygóhatások értelmezéseit is láthatják, segítve őket jövőbeli lehetőségeik jobb felismerésében. Az előfizetés további előnyeiről ide kattintva olvashatsz részletesebben.

A Bika jegyében kicsit veszít eddigi lendületéből, de hatásai annál alapvetőbbek és kiterjedettebbek lesznek. A Bika az anyagi biztonság, gyarapodás, tulajdonhoz való ragaszkodás, földdel kapcsolatos tevékenység, időtálló formák és pénzügyek területeit uralja. Az Uránusz a következő években ezen területeken hoz majd jelentős változásokat.

A mezőgazdaságban további áttörések várhatók a géntechnológiák terén. De nagyobb teret kaphatnak a biogazdaságok és különböző nem hagyományos növény termesztési módszerek (pl. a növények fejlődését robot szenzorokkal követik). Régebbi, feledésbe merült gazdálkodási módszerek, hagyományok előtérbe kerülhetnek, megújult formában.

A pénzhez való viszonyunk is jelentős változásokon megy majd keresztül. A bankkártyás és internetes vásárlások szaporodása mellett egyre nagyobb jelentőséget kapnak a virtuális pénznemek, mint a Bitcoin és társaik. Bár ezek már a Kos Uránusz idején is nagyobb publicitást nyertek, de a Bika Uránusz ideje alatt válnak majd társadalmilag, a bankok és intézmények által is elfogadottakká.

Felkavaró jellege révén nagyobb, hirtelen tőzsdei ingadozásokat, gazdasági változásokat is okozhat. Jelentős mértékű, eddig ismeretlen altalaj kincsek és erőforrások kerülhetnek felfedezésre, olyan helyeken, ahol a legkevésbé számítanak rájuk.

Mivel az Uránusz az elektromosságot is képviseli, így a Bikában ennek praktikusabb felhasználása és előállítása is központi kérdés lesz. Az előző évek olyan áttörései, mint az olcsóbb és hatékonyabb napelemek, akkumulátorok, led égők sokkal inkább a köznapi élet részévé válnak.

A tulajdonhoz való viszonyunk is változáson mehet keresztül. 1850 és 1859 között, amikor szintén a Bika jegyében haladt, kezdtek jobban elterjedni a kommunista eszmék. Főként a fiatalabb generációk között már most is tapasztalható a csökkent érdeklődés a saját lakás, gépjármű birtoklás irányában és inkább a közös, közösségi erőforrások kapnak nagyobb figyelmet.

Az Uránusz egyoldalúságot, fanatizmust is okozhat, így bár a fentebbi változások, eszmék alapjában kedvezőknek bizonyulhatnak, de számíthatunk túlkapásokra is őket illetően.

Az Uránusz jegyváltása egybeesik a Bika Újholddal és kvadrátot is képez a Vízöntő jegyébe átlépni készülő Marssal. Ezek is jelzik, hogy egy új korszak ideje veszi kezdetét, ami eleinte eléggé felkavaró lehet, régebbi konfliktusok kiéleződéséhez vezethet, de mindezek jelentős és váratlan áttöréseket, előrelépéseket hozhatnak a társadalom számára.

A következő években többnyire harmonikus fényszögeket fog képezni a többi lassú bolygóval. 2021 mutatkozik egy több kavarodást hozó esztendőnek, amikor a már Vízöntőben haladó Szaturnusszal képez három alkalommal kvadrátot.

Az Uránusz fontosabb fényszögei a Bika jegyén való áthaladása alatt:

Tr. Szaturnusz trigon Tr. Uránusz
Időszak: 2018. Augusztus 01. – 2018. Szeptember 22.
Csúcspont: az időszak előtt
Időszerű összekötni a régit az újjal, a tradíciót a haladással, könnyebb ötvözni a kötelességtudatot a szabadsággal. Ez az időszak a hasznos reformok végrehajtásának ideje. Nem hagyományos eszmék számára találhatunk praktikus felhasználási módokat.

Tr. Jupiter trigon Tr. Uránusz
Időszak: 2019. December 12. – 2019. December 19.
Csúcspont: 2019. December 15.
Nyitottabbak vagyunk új megközelítésekre és hozzáállásokra. Szerencsés események történhetnek, mivel hajlandóbbak vagyunk szokatlan és új megközelítéseket kipróbálni. Kedvez az újító szellemű csoportos tevékenységeknek.

Tr. Jupiter kvadrát Tr. Uránusz
Időszak: 2021. Január 14. – 2021. Január 21.
Csúcspont: 2021. Január 17.
Változtatnunk kell az életünkben, másképp rákényszerülünk. Ez egy lázongó, nyugtalan időszak, amikor jó elkerülnünk az értelmetlen változtatásokat. Nem megfelelő spekulációkhoz és utazásokhoz. Ebben az időben jobban meg tudunk nyílni az új gondolkodásmódok előtt, ellenben lehet, hogy kerüljük a felelősségvállalást a valóban fontos dolgokat illetően.

Tr. Szaturnusz kvadrát Tr. Uránusz
Időszak: 2021. Február 07. – 2021. Március 02.
Csúcspont: 2021. Február 17.
Erős nyugtalanság érezhető. Szabadságunk érvényesítése biztonságérzetünket gyengíti. Hirtelen és váratlan fordulatok adódhatnak, amelyek arra kényszerítenek bennünket, hogy másképp viszonyuljunk vagy szabadítsuk fel magunkat régi szokások hatása alól. A kudarcok átmenetiek és gyakran vezetnek új, kreatív megoldásokhoz. Kettősség szövi át kapcsolatainkat is. Kihívást jelent egy döntést meghozni és kitartani mellette.

Tr. Szaturnusz kvadrát Tr. Uránusz
Időszak: 2021. Június 02. – 2021. December 16.
Csúcspont: 2021. Június 14.
Lásd fentebb.

Tr. Szaturnusz kvadrát Tr. Uránusz
Időszak: 2021. December 21. – 2021. December 31.
Csúcspont: 2021. December 24.
Lásd fentebb.

Tr. Jupiter szextil Tr. Uránusz
Időszak: 2022. Február 13. – 2022. Február 22.
Csúcspont: 2022. Február 17.
Nyitottabbak vagyunk az új megközelítések és hozzáállások irányába. Szerencsés események történhetnek, mivel hajlandóbbak vagyunk a szokatlan és újabb megközelítéseket kipróbálni. Kedvez a csoportos tevékenységeknek, főleg, amelyek újító szelleműek. A kilátások derűsebbek és előre mutatók.

Tr. Szaturnusz kvadrát Tr. Uránusz
Időszak: 2022. Szeptember 15. – 2022. Október 23.
Csúcspont: az időszak előtt
Lásd fentebb.

Tr. Jupiter együttállás Tr. Uránusz
Időszak: 2024. Április 15. – 2024. Április 26.
Csúcspont: 2024. Április 21.
Kockázatokat vállalhatunk a szabadság kedvéért. Ugyanakkor érdemes figyelnünk, ne kerüljük a felelősséget a fontos dolgokat illetően. Szerencsés események történhetnek annak következtében, hogy hajlandóbbak vagyunk szokatlan és új megközelítéseket kipróbálni. Bátrabbnak és optimistábbnak érezhetjük magunkat. Nagy a lelkesedés, szabadság- és kalandvágyunk is erős.

Tr. Szaturnusz szextil Tr. Uránusz
Időszak: 2025. Március 23. – 2025. Április 19.
Csúcspont: 2025. Április 04.
Időszerű összekötni a régit az újjal, a tradíciót a haladással, könnyebb ötvözni a kötelességtudatot a szabadsággal. Ez az időszak a hasznos reformok végrehajtásának ideje. Nem hagyományos eszmék számára találhatunk praktikus felhasználási módokat.

Tr. Szaturnusz szextil Tr. Uránusz
Időszak: 2025. Július 27. – 2025. Augusztus 25.
Csúcspont: 2025. Augusztus 12.
Lásd fentebb.

Tr. Uránusz szextil Tr. Neptunusz
Időszak: 2025. Augusztus 02. – 2025. December 17.
Csúcspontok: 2025. Augusztus 28., 2025. November 18.
Új elképzelések vagy hirtelen rálátás eszméinkbe és álmainkba. Szokatlan, új élmények vezethetnek mélyebb együttérzésre. Jobban értékeljük a közösségi életet. Ideje megújítani életfelfogásokat vagy akár hitrendszerünket. Képzeletünk teljesen felvillanyozódhat. Növekedhet érzékenységünk a szenvedés és a szociális nehézségekkel küzdő társadalmi rétegek problémái iránt, de az élet csillogóbb oldalai is vonzóbbá válhatnak. Jót tesz egy kis lazítás és a derűs, romantikus ábrándozás.

Tr. Uránusz trigon Tr. Plútó
Időszak: 2025. Augusztus 12. – 2025. Október 27.
Csúcspont: az időszak után
Hirtelen felismerések ideje lelkünk érzékeny és sérülékeny területeire. Lehet, arra vágyunk, hogy felrúgjuk a múltat, és mindent újrakezdjünk. Ebben sikerrel is járhatunk, lelkesen birkózunk meg az új körülményekkel. A lelki problémák újraértékelése nyomán megváltozhat az életszemlélet.

Tr. Szaturnusz szextil Tr. Uránusz
Időszak: 2026. Január 10. – 2026. Január 29.
Csúcspont: 2026. Január 20.
Lásd fentebb.