Szerencsepont meghatározása, kiszámítása a horoszkópban

Szerencsepont meghatározása, kiszámításaA bolygók elhelyezkedése a horoszkóp keréken több összevont értelmezésnek is lehetőséget nyújt. Energiáik egyesülése a felező pontok vizsgálatán keresztül látható. További számításokat és feltárható értelmeket jelentenek az arab pontok, amelyek a klasszikus hellenisztikus és középkori asztrológiában bírtak nagyobb jelentőséggel. Közülük a legismertebb manapság is a Szerencsepont (latinul Pars fortunae), amelyet a következő módon kaphatunk meg:

Nappali képlet esetén: Aszcendens + HoldNap

Éjszakai képlet esetén: Aszcendens + Nap – Hold

Többen tévesen csak a nappali képletet veszik figyelembe, még egyes számítógépes programokat is beleértve.

Miért fontos a horoszkóp ezen helye? A három legfőbb elemet (Nap, Hold és Aszcendens) kapcsolja össze és ezáltal jelzi, hogy az életben milyen területen vagy tevékenységen keresztül lehetünk sikeresek vagy érhetjük el a beteljesülést és boldogságot. Egyetlen részletet sem szabad a teljes képletből kiemelve csak magában meghatározónak venni, de minden részlet tovább gazdagítja az összkép értelmezését.

Előfizetőink láthatják szerencsepontjuk értelmezését személyes képletük szerint. Az előfizetés előnyeinek ismertetéséhez kattints ide.


asztrológus tanácsadó

Mivel az Egyensúly elvét alkalmazom, ingyenes tanácsadást nem vállalok. Az ingyenes tanácsokra való felkérések megválaszolatlanul maradnak részemről.