Kezdőlap » Asztrológia » Szaturnusz Plútó együttállás a Bak jegyében

Szaturnusz Plútó együttállás a Bak jegyében

Szaturnusz-Plútó együttállásElkezdődött 2020 és kezdetét vette az év legmeghatározóbb bolygóállása. Több asztrológiai oldalon is olvashatunk megállapításokat a Szaturnusz és Plútó találkozásáról a Bak jegyének 22. fokán. Utána jártunk, hogy történelmi szemléletből valóban ennyire különleges hatással nézünk szembe?

Kezdjük előbb maga a fényszög általános értelmezésével. A Szaturnusz a határok, korlátozások és főként a lezárások, az elmúlás jelölője. A Plútó az az elemi romboló erő, ami időnként meg kell nyilvánuljon annak érdekében, hogy új minőségek születhessenek meg. Nem véletlenül lett a Skorpió jegyének modern kori uralkodója. Amikor ez a két bolygó találkozik akkor meg lehet állapítani, hogy “kő kövön nem marad”. Valami a társadalom életében végérvényesen lezárul, véget ér.

A Szaturnusz és a Plútó 30-40 évente kerülnek egymásra, a Plútó elnyújtott keringési pályának következtében. A XX. században  1915 május 19.-én a Rák 0. fokán, 1947 augusztus 11.-én az Oroszlán 13. fokán, majd 1982 november 8.-án a Mérleg 27. fokán találkoztak. Lényeges, hogy egyik jegyben sincsenek otthon, tehát ezek mondhatni kevésbé jelentős együttállások voltak.

Az 1700-as években lett volna esélyük a Bak jegyében találkozni, de úgy alakult, hogy 1750 novemberében a Nyilas 3. fokán, majd 1786 márciusában a Vízöntő 14. fokán futottak össze. Az 1500-as években is elmarad a Bakban való együttállás. Így egészen 1284 decemberéig kell visszamennünk, amikor a Bak 26. fokán találkoztak. Ha a történelem könyveket nézzük ez az év nem mutat semmilyen nagy világégést, így valamennyire fellélegezhetünk. Magyar vonatkozásban nem sokkal az együttállás után következett be a második tatárjárás 1285-ben, amikor a mongolok csúfos vereséget szenvedtek és kiűzettek Magyarországról. Mégis azért eléggé jelentős, hogy olyan fényszög fog most januárban bekövetkezni, ami legutóbb több, mint 800 éve volt ebben a jegyben.

Az biztos, hogy a hatalom gyakorlását illetően fontos sorsfordulónak állunk elébe, ami megrázhatja a köztudatot több országban.

Maga a fényszög három hetet tart (egy fokos orbisszal véve), január 1.-től, január 24.-ig, január 12. csúcsponttal. Azonban a legdrámaibbnak január 10. minősül, az akkor esti Telihold miatt, a Rák 20. fokán. Ez előkészíti a további történéseket, reakciókat. Majd 12.-én eléggé felkavaró híreket, bejelentéseket hallhatunk a médiában, mivel a csúcspont idején a Merkúr is áthalad a Szaturnusz és a Plútó felett.

Némileg enyhítő hatású, hogy a Jupiter is a Bak jegyében halad, így csökkenti a Bak Szaturnusz kegyetlenségét és pragmatikus megoldásokra késztet.

Személyes szinten lehet csak nézői leszünk az eseményeknek, azonban ha vannak bolygóink a kardinális jegyek (Kos, Rák, Mérleg és Bak) 19. és 23. foka között, akkor személyesen is eléggé megérinthet a hatás. Ha föld vagy víz jegyekben (főként a Bika, Szűz vagy Halak, Skorpió) vannak ezen fokok között bolygóink, akkor is fontos eseményekre számíthatunk, de inkább a dolgaink szükségszerű rendeződéseként élhetjük meg. Akiket nehéz fényszöggel (kvadrát, szembenállás vagy akár együttállás Bak bolygókkal) érint ez a bolygóállás, pár megterhelő, több lélekjelenlétet igénylő napot élhetnek meg. Úgy érezhetik valami megtört, megszakadt az életükben. A legtöbb amit tehetnek, hogy nem ellenkeznek az eseményekkel szemben, hanem elfogadják a szükséges veszteségeket, mert ha fájdalmas is, de csak ezáltal léphetnek előbbre az életben. Később, amikor a hangulatok lecsillapodtak úgy tekinthetnek majd rá, mint amikor nagy terheket hagytak maguk mögött és ezzel nagyobb önállóságot érhettek el.

Olvasóink bejelentkezés vagy regisztráció után az ingyenes napi előrejelzések alatt (honlapunk kezdőoldalán), az interaktív horoszkópkeréken láthatják, hogy melyik horoszkópházukat érinti ez a bolygóhatás, illetve, hogy vannak-e általa fényszögben érintett bolygóik (a Szaturnusz és a Plútó külső körön található jeleitől vannak-e vonalak rajzolva a belső körben). Előfizetőink az összes, akár a Szaturnusz és Plútó által is érintett személyes fényszög és házhelyzet részletes értelmezését is elolvashatják, ezzel jobban felkészülve ennek az időszaknak a fejleményeire. Az előfizetés további előnyeinek megtekintéséhez kattints ide.


asztrológus tanácsadó