Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Vénusz 2021

Retrográd Vénusz 2021

Retrográd Vénusz 2020A Vénusz vágyaink, értékeink, javaink és kapcsolataink jelölője. 2021 december 19. és 2022 január 29. között lesz retrográd mozgású a Bak jegye 26º29′-től indulva visszaér a 11º04′-re.

Személyes szinten azon életterület (horoszkóp ház), melyben a retrográd Vénusz haladni fog képletünkben tisztázást és újraértékeléseket, újrarendeződéseket fog igényelni részünkről, vágyéletünket, javainkat és kapcsolatainkat illetően.

2021.11.172021.12.192022.01.292022.03.0226º29′11º04′© aranycsillag.netA retrográd Vénusz időszak árnyéka november 17.-től március 2.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk a retrográd időszak alatt. November 17. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Vénusz elérte a Bak 11. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd március2.-án ér vissza a Bak 26. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Társadalmi szinten az árnyék kezdetének idején a Vénusz hosszasan szextilt képzett a Marssal ami kissé bizakodóbbá tette az embereket. De a keserű realitás jobban nyilvánvalóvá válhat a retrográd beköszöntével.

A Bak jegyében a Vénusz eléggé pragmatikus módon nyilvánul meg. Ilyenkor kevésbé szeretjük kényeztetni magunkat. Leginkább abban lelhetjük örömünket ha valami hasznosat tehetünk. Ez lesz befolyással az ünnepi vásárlásokra is, így várhatóan az ajándékok többsége is gyakorlati célzatú, felhasználású lesz. Másrészt a Bak a korlátozások jegye, így nem azt hangsúlyozza, hogy mit szeretnék, hanem, hogy mire van szükségem. Így kissé visszafog a költekezésben. Ez nyilvánvalóbb lesz amikor a Nap is átlép december 21-én a Bak jegyébe.

Az egész időszak alatt érdemes tartózkodni a nagyobb vásárlásoktól, befektetésektől, mert a későbbiekben kiderülhet, hogy költségesebbnek bizonyul a fenntartásuk, mint előre gondoltuk. Akadályok kerülhetnek a vágyott tárgyak, élmények útjába. Új kihívásokat kereshetünk, akár kényszerűségből is, mert dolgaink nem elképzeléseink szerint haladnak. Jobb régi terveket felújítani, mint újakba kezdeni.

Másrészt a retrográd Vénusz időszakok pozitív vetülete, hogy nyilvánvalóbbá válik mindaz ami igazán maradandó és értékes az életünkben és kapcsolatainkban. Tehát megtanuljuk értékelni azt amink van. Ezt külön hangsúlyozni fogja a még december 27.-ig érvényben levő és dec. 25-én tetőző Vénusz-Plútó együttállás is.

December 16 és 31 között Uránusz-Szaturnusz kvadrát lesz. A Vénusz a Bak jegyében a Szaturnusznak rendelődik alá, az Uránusz pedig az elektromosság, telekommunikáció jelölője. Tehát lehetségesek lesznek kellemetlenségek ezekkel kapcsolatosan.

December 23.-án a Sárkányfej visszalép a Bika jegyébe, ami jelzi, hogy a nemzetközi pénzügyi rendszer reformjának új fázisa kezdődik el. A már egy ideje Bika jegyében haladó Uránusz hatásait felerősíti ez. Eljöhet a központi bankok által kiadott kriptovaluták ideje, illetve a többi kriptovaluta szigorúbb szabályozása.

Lényeges részlet még, hogy december 29-én a Jupiter is átvált a Halak jegyébe, melyen kevesebb, mint fél év alatt átrohan. Ebben a pár hónapban nyitottabb lehet a szívünk és szívesebben segítünk másoknak. Így bármilyen kellemetlenségeket is hozna a retrográd Bak Vénusz, nagyobb lesz a közösségi összefogás, mert jobban át tudjuk érezni mások gondjait.

Január 2-án az Uránusz által segített Bak Újhold többlet reményt ad az embereknek.

Január 14 és február 4. között retrográd Merkúr is lesz, ami kevésbé kedvez a közlekedésnek. Ha valamilyen nagyobb gond történne az elektromossággal vagy internet hozzáféréssel, ennek legnagyobb valószínűsége január 12-16 között lesz, amikor az irányváltó Vízöntő Merkúr kvadrátolni fogja uralkodó bolygóját, az Uránuszt. Aki teheti érdemes már ezt megelőzően január 11.-ére se tervezzen nagyobb utazást a Mars-Neptunusz kvadrát kaotikus hatása miatt. Tehát ha valahová el akarunk jutni érdemes még január 10. előtt megtenni ezt, mert a rá következő napokban nehézségekbe, korlátozásokba ütközhetünk. Január 16-án számíthatunk nagyon határozott hatósági fellépésekre a Nap-Plútó együttállás révén. Majd ezt követi január 17. este a Telihold, ami szintén nyugtalan hangulatot gerjeszt.

Az időszak hatásait illetően, legérintettebbek a Bak Nappal, Holddal vagy Aszcendenssel rendelkezők lesznek, de a többi kardinális jegy (Kos, Rák és Mérleg) is jobban fogja érzékelni a letisztázások szükségességét. Szintén jobban érezhetjük a hatást, ha bolygóink vannak a kardinális jegyek 26. fokának közelében. Ha hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni, könnyebb lesz a Vénusz tanításait is fogadnunk. Ezáltal jobban kapcsolatba kerülünk majd igazi vágyainkkal is, és megválhatunk több idejétmúlt ragaszkodásunktól.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.