Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Vénusz 2020

Retrográd Vénusz 2020

Retrográd Vénusz 2020A Vénusz vágyaink, értékeink, javaink és kapcsolataink jelölője. 2020-ban május 13. és június 25. között lesz retrográd mozgású az Ikrek jegye 21º50′-től indulva visszaér az Ikrek 5º20′-re.

Személyes szinten azon életterület (horoszkóp ház), melyben a retrográd Vénusz haladni fog képletünkben tisztázást és újraértékeléseket, újrarendeződéseket fog igényelni részünkről, vágyéletünket, javainkat és kapcsolatainkat illetően.

2020.04.092020.05.132020.06.252020.07.2921º50′5º20′© aranycsillag.netA retrográd Vénusz időszak árnyéka április 9.-től július 29.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk a retrográd időszak alatt. Április 9. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Vénusz elérte az Ikrek 5. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd július 29.-én ér vissza az Ikrek 21. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Társadalmi szinten az árnyék kezdetének idejére esett az első Jupiter-Plútó együttállás, ami több korlátozást is hozott magával a kapcsolódásokat, személyes érintkezéseket érintően. A retrográd időszakban ideje lesz egy részét újragondolni ezeknek az intézkedéseknek és élhető megoldásokat, kompromisszumokat találni. Használnunk kell találékonyságunkat, de józan eszünket is egyaránt.

Az Ikrek jegyében régebbi kapcsolataink elvarratlan szálainak letisztázása lesz az időszak fő témája. Régebbi kellemetlenségeket, zavaró vetületeket kell majd újra felidéznünk és kellő megértést gyakorolva elrendeznünk. Előtérbe kerülhetnek múltbeli szerződések javainkat illetően és rég nem látott ismerősök léphetnek újra életünkbe. Kapcsolati téren, felgyűlt nézeteltéréseinket szükséges újra megvizsgálnunk.

Az egész időszak alatt érdemes tartózkodni a nagyobb vásárlásoktól, befektetésektől, mert a későbbiekben kiderülhet, hogy költségesebbnek bizonyul a fenntartásuk, mint előre gondoltuk. Akadályok kerülhetnek a vágyott tárgyak, élmények útjába. Olyasmiket vásárolhatunk, amikre igazán szükségünk van és nem csak komfort érzetünket javítják. Ideje újraszervezni céljainkat és életvitelünket egyaránt. Új kihívásokat kereshetünk, akár kényszerűségből is, mert dolgaink nem elképzeléseink szerint haladnak. Jobb régi terveket felújítani, mint újakba kezdeni.

Az Ikrek jegyében a Vénusz a Merkúrnak rendelődik alá. Május 29-én a Merkúr belép a Rák jegyébe, ami kissé érzelmesebbé, irracionálisabbá teszi gondolkodásunkat.

Az Ikrek energiáinak közvetlensége, felületessége és játékossága a Halak kaotikusságával, mindent összemosó minőségével vegyül ezekben a hetekben.

A retrográd időszak elején, május 17-23. között ez egy újabb Vénusz-Neptunusz kvadráttal kezdődik. Hatására nehéz megfelelő kontextusban értelmeznünk az eseményeket (pl. hogy voltak nagyobb járványok is régebb, de miattuk nem állt le az egész világ). Próbáljuk meg látni a lényeget és összefüggéseket. A média (Ikrek) túlságosan is felerősítette a fertőzésektől (Halak) való irracionális félelmünket. De ideje észrevenni, hogy a járványhelyzeten túl más történések is zajlanak közben. Felfigyelhetünk arra, hogy egyes fogalmakat hogyan fordítanak ki mostanság. A Vízöntő Szaturnusz csoportos összetartó erejét arra használják, hogy a szeretet összefogó, közelséget, gyöngédséget, érintéseket feltételező minőségét a távolságtartással cseréljék fel. Embertársaink közelségét pedig potenciális ellenségforrásnak állítsák be. Fontos az óvatosság, elővigyázatosság egészségi téren, de ez nem jelenti azt, hogy a fertőzésektől való félelmeinkből táplálkozva hagyjuk, hogy megvezessenek.

Ne felejtsük, hogy a Nap egyre erősödő UV sugárzása, mellyel minden nyáron rémisztgetnek, most a legjobb barátunk lehet, mert hamar fertőtlenít minden kültéri fénynek kitett felületet. Nem véletlen, hogy a kórházakban UV fényt használó robotokat alkalmaznak fertőtlenítésre. A napfény által aktivált D vitaminról pedig nemrég kiderült, hogy felére csökkenti a veszélyes koronavírusos megbetegedések esélyét. Így a mértékletes, védekezés nélküli napozás kifejezetten a javunkra lehet.

Akik látják az összefüggéseket, tudják, hogy ha most félelemből feladják eddigi szabadságjogaikat, biztonságot keresve, ezzel a 2024-ben a Vízöntő jegyébe lépő Plútó által jelzett lehetséges technológiai diktatúra alapjait engedik lefektetni.

Zavarosság, félreértések, szükségtelen áldozatvállalások, becsapási kísérletek lesznek tapasztalhatók június 3-13. között is. Előbb a Nap kvadrátolja a Halak jegyében haladó Marsot, majd a Neptunuszt. Elégedetlenségünk június 3-4-én erősödhet fel, amikor a Nap és a Vénusz együttállásba kerülnek. Régebbi neheztelések, bántódások könnyen felszínre kerülhetnek. Próbáljunk pragmatikusak lenni és leellenőrizetlen feltételezések helyett a tényekre koncentrálni. Több forrásból is informálódjunk, és használjuk racionális döntőképességünket.

Az időszak végén egy újabb Plútó-Jupiter együttállás veszi kezdetét a Bak 24. fokán. Ez növeli hatékonyságunkat, fókuszálóképességünket. Azokat a következtetéseket, melyeket a retrográd Vénusz idején való nehezteléseink szültek, most gyakorlati megoldásokra fordíthatjuk.

Az időszak hatásait illetően, legérintettebbek az Ikrek Nappal, Holddal vagy Aszcendenssel rendelkezők lesznek, de a többi változó jegy (Szűz, Nyilas, Halak) is jobban fogja érzékelni a letisztázások szükségességét. Szintén jobban érezhetjük a hatást, ha bolygóink vannak a változó jegyek 21. fokának közelében. Ha hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni, könnyebb lesz a Vénusz tanításait is fogadnunk. Ezáltal jobban kapcsolatba kerülünk majd igazi vágyainkkal is, és megválhatunk több idejétmúlt ragaszkodásunktól.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.