Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Vénusz 2018

Retrográd Vénusz 2018

Retrográd Vénusz 2018A Vénusz vágyaink, értékeink, javaink és kapcsolataink jelölője. 2018-ban október 5. és november 16. között lesz retrográd mozgású a Skorpió jegye 10º50′-től indulva visszaér a Mérleg 25º14′-re.

Személyes szinten azon életterület (horoszkóp ház), melyben a retrográd Vénusz haladni fog képletünkben lemondásokat és újraértékeléseket, újrarendeződéseket fog igényelni részünkről, vágyéletünket, javainkat és kapcsolatainkat illetően.

2018.09.032018.10.052018.11.162018.12.1810º50′25º14′© aranycsillag.netA retrográd Vénusz időszak árnyéka szeptember 3.-tól december 18.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk a retrográd időszak alatt. Szeptember 3. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Vénusz elérte a Mérleg 25. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd december 18.-án ér vissza a Skorpió 10. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében tett befektetéseink, kapcsolataink, javaink, elvárásaink valamennyire újraértékelődhetnek, új fényben jelennek meg a retrográd hetekben. Ha valamit figyelmen kívül hagytunk vagy elhalasztottunk most tisztázást igényel. A végső kiigazításokra az árnyék lezáró szakaszában kerülhet sor, amikor minden a helyére kerül.

A Skorpió jegyében a Vénusz száműzetésben van, így kedvessége kevésbé érvényesül. A nagyfokú intimitásra, lelki közelségre való vágy elégedetlenséget szülhet. Retrográdba fordulva a régebbi elnyomott sérelmek, neheztelések jobban felszínre kerülnek. Ez feszültebb hangulatot okozhat kapcsolatainkban. Azonban segít egyben megoldásokat keresni régi nézeteltérésekre illetve jobban figyelni arra, hogy mire is lenne igazán szükségünk lelkileg. A konfliktusok, indulatkitörések által több minden letisztázódhat, helyére kerülhet kapcsolatainkban. Ez által nagyobb lelki közelség is kialakulhat, de egyes esetekben megadhatja a kellő eltökéltséget a lezárásra, továbblépésre. Visszaérve a Mérleg jegyébe alábbhagy a Skorpió végletessége és felerősödik a kompromisszumkészség, harmónia és egyetértés iránti igény. Többet foglalkoztat, hogyan engesztelhetnénk ki társunkat, szeretteinket és közös megoldásokat találjunk az előző feszültségekre, neheztelésekre. A Mérleg minősége segít túllépni a régi sérelmeken, megtalálni a közös hangot.

Múltbeli szerződések javainkat illetően előtérbe kerülhetnek és rég nem látott ismerősök léphetnek újra életünkbe. Az egész időszak alatt érdemes tartózkodni a nagyobb vásárlásoktól, befektetésektől, mert a későbbiekben kiderülhet, hogy költségesebbnek bizonyul a fenntartásuk, mint előre gondoltuk. Akadályok kerülhetnek a vágyott tárgyak, élmények útjába. Olyasmiket vásárolhatunk, amikre igazán szükségünk van és nem csak komfort érzetünket javítják. Ideje újraszervezni céljainkat és életvitelünket egyaránt. Új kihívásokat kereshetünk, akár kényszerűségből is, mert dolgaink nem elképzeléseink szerint haladnak. Jobb régi terveket felújítani, mint újakba kezdeni.

A Skorpió Vénusz aszketizmusa kedvező időszak lemondani káros szokásokról, szenvedélyekről, mert egyszerűen könnyebb nemet mondanunk ezekre. Ha valakinek ilyen leszokási szándékai vannak, akkor érdemes az október 9. Újhold lendületét igénybe vennie, a kúra kezdetének.

Mostanság egyre hamarabb kezdik el az üzletek az ünnepekre való felkészülést. Nos ebben az évben ez hiábavaló próbálkozásnak bizonyulhat, mert az emberek jobban megfontolják, hogy mire költenek ebben az időszakban. Jobban meg tudják tartóztatni magukat. A költekezési vágy november második hetétől kezd megerősödni a Jupiter belépésével a Nyilas jegyébe. De mivel a Vénusz még decemberben is a Skorpióban halad, így az emberek továbbra is inkább a tartós, lelkileg is értékes ajándékokra koncentrálhatnak és kevésbé a külsőségekre.

A retrográd időszak első hete lesz a legeseménydúsabb, mivel a Vénusz kvadrátot képez a még mindig lassan haladó Marssal. A legtöbb anyagiak miatti és kapcsolati frusztráció ezekben a napokban érheti el csúcspontját. Próbáljunk körültekintőek lenni, mert könnyebb megsértenünk másokat, de ne is tartsuk sérelmeinket magunkban. Jobb kiengedni a gőzt, majd bocsánatot kérni, mint magunkban forrongani.

Az október 24-i Telihold lehet még egy másik drámai csúcspont a kapcsolatokat illetően, mivel a Nap is szembekerül az Uránusszal, hirtelen kirobbanó indulatokra utalva. A Vénusz pedig még mindig a Skorpióban hátrál és a Nap közelében.

Október 31.-től a Vénusz a Mérleg jegyébe lép, a Merkúr pedig átvált a Nyilas jegyébe. Ettől kezdődően már enyhülés várható a frusztrációkban és inkább az egyetértés újra megteremtésére kerül a hangsúly.

A november 7. Újholdat a Jupiter belépése a Nyilas jegyébe követi. Ettől a dátumtól kezdődően már fokozatos fellélegzés, több optimizmus lesz tapasztalható. Fokozatosan kiemelkedünk a kapcsolatainkat megpróbáltató, nagy lelki tisztító, megújító hatásokból.

Az egész retrográd időszak hatásait illetően, legérintettebbek a Skorpió és Mérleg Nappal, Holddal vagy Aszcendenssel rendelkezők lesznek, de a többi fix (Bika, Oroszlán, Vízöntő) és kardinális jegy (Kos, Rák, Bak) is érzékelni fog az újraértékelések szükségességét. Szintén jobban érezhetjük a hatást, ha bolygóink vannak a fix jegyek 10. fokának közelében. Ha hajlandóak vagyunk változtatni, engedni birtokló hajlamainkból és hajlékony lenni, könnyebb lesz a Vénusz tanításait fogadnunk. Ezáltal jobban kapcsolatba kerülünk igazi vágyainkkal és újult erővel léphetünk előre az időszak letelte után.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.