Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Vénusz 2017

Retrográd Vénusz 2017

Retrográd Vénusz 2017

A Vénusz vágyaink, értékeink, javaink és kapcsolataink jelölője. 2017-ben március 4. és április 15. között lesz retrográd mozgású a Kos jegye 13º08′-tól indulva visszaér a Halak 26º54′-re.

Személyes szinten azon életterület (horoszkóp ház), melyben a retrográd Vénusz haladni fog képletünkben tisztázást és újraértékeléseket, újrarendeződéseket fog igényelni részünkről, vágyéletünket, javainkat és kapcsolatainkat illetően.

2017.01.302017.03.042017.04.152017.05.1813º08′26º54′© aranycsillag.netA retrográd Vénusz időszak árnyéka január 30.-tól május 18.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk a retrográd időszak alatt. Január 30. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Vénusz elérte a Halak 26. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd május 18.-án ér vissza a Kos 13. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében tett befektetéseink, újabb kapcsolataink, javaink valamennyire újraértékelődhetnek, új fényben jelennek meg a retrográd hetekben. Ha valamit figyelmen kívül hagytunk vagy elhalasztottunk most tisztázást igényel. A végső kiigazításokra az árnyék lezáró szakaszában kerülhet sor, amikor minden a helyére kerül.

A Kos jegyében a Vénusz kedvessége kevésbé érvényesül. A vágyak azonnali elérésére való törekvés türelmetlenséget szül. Retrográdba fordulva a régebbi elnyomott elégedetlenségek, neheztelések jobban felszínre kerülnek. Ez feszültebb hangulatot okozhat kapcsolatainkban is. Azonban segít egyben megoldásokat keresni régi nézeteltérésekre illetve jobban figyelni arra, hogy mire is lenne igazán szükségünk lelkileg. A konfliktusok, indulatkitörések által több minden letisztázódhat, helyére kerülhet kapcsolatainkban. Ez által nagyobb lelki közelség is kialakulhat, de egyes esetekben megadhatja a kellő eltökéltséget a lezárásra, továbblépésre.  Visszaérve a Halak jegyébe alábbhagy a Kos hevessége és felerősödik az álmodozási kedv. Többet foglalkoztatnak lelki témák és múltbeli események. A Halak minősége segít elengedni régi sérelmeket vagy megbocsátani olyanoknak akik minket bántottak.

Múltbeli szerződések, javainkat illetően előtérbe kerülhetnek és rég nem látott ismerősök léphetnek újra életünkbe. Az egész időszak alatt érdemes tartózkodni a nagyobb vásárlásoktól, befektetésektől, mert a későbbiekben kiderülhet, hogy költségesebbnek bizonyul a fenntartásuk, mint előre gondoltuk. Akadályok kerülhetnek a vágyott tárgyak, élmények útjába. Ideje újraszervezni céljainkat és életvitelünket egyaránt. Új kihívásokat kereshetünk, akár kényszerűségből is, mert dolgaink nem elképzeléseink szerint haladnak. Jobb régi terveket felújítani, mint újakba kezdeni.

A retrográd időszak kezdetén a Mars trigont képez a Szaturnusszal, ami arra utal, hogy könnyebb lesz a problémákra konstruktív megoldásokat találnunk.

Az első hét lehet nehezebb egyeztetések szempontjából, mivel a Mars (melynek alárendelődik a Vénusz) még a Kos jegyében halad. Március 10.-től kezdődően a Mars belép a Bika jegyébe és ezzel kölcsönös recepcióba kerül a Vénusszal. A Bika kevésbé szereti a konfliktusokat, de annál nagyobb a kitartása a problémák rendezésére.

Március vége szintén feszültebb lesz, mivel a Mérleg jegyében haladó Jupiter másodszorra kvadrátolja a Plútót. Nehezebb közös megoldásokat találni. Társadalmi téren nagyobb jogi kérdések miatti elégedetlenségek lehetségesek.

Az egész retrográd időszak hatásait illetően, legérintettebbek a Kos és Halak Nappal, Holddal vagy Aszcendenssel rendelkezők lesznek, de a többi kardinális és fix jegy (Rák, Mérleg, Bak, Bika, Skorpió és Vízöntő) is érzékelni fog az újraértékelések szükségességét. Ha hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni, könnyebb lesz a Vénusz tanításait fogadnunk. Ezáltal jobban kapcsolatba kerülünk igazi vágyainkkal és újult erővel léphetünk előre az időszak letelte után.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.