Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr szeptember 2022

Retrográd Merkúr szeptember 2022

Retrográd Merkúr szeptember2022Szeptember 10. és október 2. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Mérleg 8º55′-től visszaérve a Szűz 24º12′-re.

A Merkúr évente három alkalommal szokott retrográd mozgású lenni. Mostani különlegessége, hogy erre az időszakra esik a Szaturnusz és Uránusz utolsó kvadrátja. Az események hirtelen, váratlan és egyes esetekben akár robbanékony fordulatokat vehetnek. Több már régóta előkészülő félben levő feszültség, most egyszerre tör fel. De időzítési problémák és meggondolatlanságból adódó hibák lehetségesek közben. Az Uránusz nehéz fényszögei mindig forradalmi hangulatot jeleznek. Az okot pedig az emberek által érzékelt méltánytalanságok szolgáltatják majd.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Mérleg csillagjegyének 8. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2022.08.212022.09.102022.10.022022.10.1708º55′24º12′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka augusztus 21.-től október 17.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Augusztus 21. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Szűz 24. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd október 17.-én ér vissza a Mérleg 8. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges egyeztetéseket végezni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Mérleg a kapcsolatainkat és a bennük felborult harmóniának, újra egyensúlyba hozását teszi központi kérdéssé. Szeptember második felében és októberben a Merkúr arra fog ösztönözni, hogy figyeljük jobban meg mit kellene helyre tenni, rendbe hozni kapcsolati, diplomáciai téren. Mivel több olyan eseményben is lehet részünk, melyek félreértések vagy rosszul értések miatt, sértőek lehetnek, ahelyett, hogy ösztönösen feldühödnénk és igazunkat próbálnánk bizonygatni, inkább legyünk megértőbbek, vonuljunk kissé félre és törekedjünk megérteni, hogy miért is reagáltuk ilyen módon az adott helyzetben. Ha valakit régebb megsértettünk, akkor itt lehet az ideje újra felkeresni és tisztázni a helyzetet vele. Sokkal érzékenyebbek leszünk az egyenlőtlenségekre, méltányosságra, ami több újra egyeztetésre késztet üzleti ügyeinkben is.

Az időszak egy Halak Teliholddal kezdődik, ami melankolikus, kicsit lemondó hangulatot idéz fel.

A Merkúr szeptember 23.-án lép vissza a Szűz jegyébe. A Szűzben a Merkúr kritikai érzékünket és figyelmességünket teszi próbára. A retrográd időszak alatt, téves, nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülnek felszínre. Régebbi, túl elbonyolított elképzeléseinket, nehézkessé vált viszonyulásunkat kell egy a helyzetnek megfelelőbb, gyakorlatiasabb, aktuálisan alkalmazhatóbb formába átalakítanunk. Hajlamosak lehetünk túl aggódni javaink miatt és kerülni a szükséges költségeket (a Szűz negatív oldala). Régóta tulajdonunkban levő kevésbé használt tárgyak újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz orvosolni.

Minden retrográd Merkúr időszaknak kiemelt dátuma, amikor a Nap beéri a hátráló Merkúr, az időszak közepe táján. Ez most szintén szeptember 23.-ára esik. Ez is két részre ossza az időszakot, mert jelképesen azt mutatja, hogy túlságosan előre voltunk szaladva a gondolatainkban, elképzeléseinkben és a Nap-Merkúr együttállás idejére kezdi teremtő erőnk beérni ezt. Majd alkalmunk lesz még az időszak második felében még szükséges módosításokat tenni.

Szeptember 17-20. között könnyű túlzásokba esni vagy helytelenül felmérni lehetőségeinket a Merkúr-Jupiter szembenállás hatására.

Szeptember 26-án kellemesebb hangulatot ad a Merkúr együttállása a Vénusszal.

A retrográd időszak utolsó napjaiban a lelassult, irányváltásra készülő Merkúr szembe kerül a Neptunusszal, ez valamilyen csalódottság érzést kelthet.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Végül pedig következzen két kép szemléltető jelleggel a grafikus efemeridából, melyet előrejelzés előfizetőink és az asztro extra funkciókkal rendelkező felhasználóink érhetnek el. Az első ábrán látható, ahogyan a sárgával jelzett hátráló Merkúrt szeptember 23-án beéri a narancssárgával jelzett, egyenletes látszólagos sebességgel haladó Nap. A második ábrán a Merkúr sebességváltozásai láthatók a retrográd árnyék időszakában. Megfigyelhető, ahogyan a közel egy fokos napi sebessége lecsökken nullára az irányváltáskor, majd kb. -1.1 fokos hátrálási sebességre gyorsul fel. Ezt egy újabb lassulás követi nullára és onnan végül visszagyorsul napi másfél fokra. Mindenki, aki asztrológiát tanul több további ehhez hasonló érdekes felfedezést/megértést nyerhet interaktív grafikus efemeridánk által.


Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

Újdonság: Online videó tanácsadás. Részletekért kattints ide.

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.