Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr szeptember 2021

Retrográd Merkúr szeptember 2021

Retrográd Merkúr szeptember 2021Szeptember 27. és október 19. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Mérleg 25º28′-től visszaérve a 10º11′-re.

A Merkúr évente három alkalommal szokott retrográd mozgású lenni, azonban a mostani különlegesnek számít, mert az irányváltás időszakában közel két hétig kvadrátot képez majd a Plútóval. Egy kis keresést folytatva kiderült, hogy hasonlóan hosszas találkozásuk legutóbb 2006 február végén, március elején volt. Átlagban 6-9 évente fordul elő ilyen hosszas fényszög köztük, de egyes esetekben akár 20 év is eltelhet közben (pl 1944 május és 1965 november között).

Mit is jelent ez? A Mérleg igazságérzéke találkozik a Bak Plútó elnyomó kegyetlenségével. Azok a feszültségek melyek az utóbbi időszakban különböző társadalmi rétegek között kialakultak egy magasabb szintet érnek majd el. Több tüntetésre lehet számítani autoriter, korlátozó intézkedésekkel szemben. Főként, hogy a döntéshozó szervek jelentős túlkapásokra lesznek hajlamosak ebben az időszakban.

Általában egyfajta nyugtalanság, kényszeresség érzés lehet az alapvető hangulat. Különböző megrázó híreket hallhatunk. Nem lenne meglepő ha a nemzetközi tőzsdéken hirtelen zuhanásoknak lennénk a tanúi. Egészségügyi téren is kényes információkra derülhet fény, a különböző eddigi intézkedéseket és eljárásokat illetően. Az sem kizárható, hogy lesznek nagyobb kiesések a kommunikációs rendszerekben, az internet egyes részeinek elérhetőségében. Fontos, hogy ne félelemből és ösztönösen reagáljunk az eseményekre, hanem gondoljuk át az opcióinkat és maradjunk megfontoltak, mert a Plútó a retrográd Merkúr időszakok minden jellemző negatívumát (előrelátás hiány, elhamarkodottság, téves számítások) megsokszorozza.

A Mérleg a kapcsolatainkat és a bennük felborult harmóniának, újra egyensúlyba hozását teszi központi kérdéssé. Szeptember második felében és októberben a Merkúr arra fog ösztönözni, hogy figyeljük jobban meg mit kellene helyre tenni, rendbe hozni kapcsolati, diplomáciai téren. Mivel több olyan eseményben is lehet részünk, melyek félreértések vagy rosszul értések miatt, sértőek lehetnek, ahelyett, hogy ösztönösen feldühödnénk és igazunkat próbálnánk bizonygatni, inkább legyünk megértőbbek, vonuljunk kissé félre és törekedjünk megérteni, hogy miért is reagáltuk ilyen módon az adott helyzetben. Ha valakit régebb megsértettünk, akkor itt lehet az ideje újra felkeresni és tisztázni a helyzetet vele. Sokkal érzékenyebbek leszünk az egyenlőtlenségekre, méltányosságra, ami több újra egyeztetésre késztet üzleti ügyeinkben is.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Mérleg csillagjegyének 25. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd újraértékeléseket, tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr és az őt kvadrátoló Plútó egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkotnak.

2021.09.072021.09.272021.10.192021.11.0325º28′10º11′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka szeptember 7.-től november 3.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újra gondolnunk a retrográd időszak alatt. Szeptember 7. jelzi azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr eléri a Mérleg 10. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd november 3.-án ér vissza a Mérleg 25. fokra, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Azok az elképzelések, tervek, melyeket ebben az időszakban alkotunk módosulásokat, kiegészítéseket igényelhetnek a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

Az árnyék időszak kezdete az Uránusz által segített Újhold idejére esik. Ez lehetőséget ad felkészülni a következő hetekre, jobban előre látni és stratégiákat kidolgozni az esetleges problémás élethelyzetek kezelésére.

Fontos lesz még az október 5-10. közti időszak a Nap-Mars együttállás révén, melyek október 9-én még a Merkúrral is együttállásba kerülnek. Többlet energiát ad ennek a stelliumnak az október 6.-i Újhold. Nagy lendületet kapnak a jogi ügyek, az egyenlőségért, jogokért folyó harc és fontos bejelentésekre lehet számítani. Bár ezek egy részéről később kiderülhet, hogy előrelátás híján, nem igazán voltak úgy alkalmazhatóak, mint megfogalmazóik azt kitalálták.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.