Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr szeptember 2016

Retrográd Merkúr szeptember 2016

Retrográd Merkúr május 2016Augusztus 30. és szeptember 22. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Szűz 29º04′-től visszaérve a Szűz 14º50′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Szűz csillagjegyének 29. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként részletkérdésekben. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2016.08.102016.08.302016.09.222016.10.0729º04′14º50′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka augusztus 10.-től október 7.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Augusztus 10. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Szűz 14. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd október 7.-én ér vissza a Szűz 29. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges részmunkálatokat elvégezni tenni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Szűzben a Merkúr kritikai érzékünket és figyelmességünket teszi próbára. A retrográd időszak alatt, téves, nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülnek felszínre. Régebbi, túl elbonyolított elképzeléseinket, nehézkessé vált viszonyulásunkat kell egy a helyzetnek megfelelőbb, gyakorlatiasabb, aktuálisan alkalmazhatóbb formába átalakítanunk. Nagyobb vásárlások, befektetések esetén különösen érdemes figyelnünk, mert félreérthetünk részleteket, ami későbbi bonyodalmakat okozhat. Hajlamosak lehetünk túl aggódni a részletek miatt (a Szűz negatív oldala). Régóta tulajdonunkban levő kevésbé használt tárgyak újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb, vontatottabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz orvosolni.

Az egész időszak alatt a Neptunusz kvadrátot képez a Szaturnusszal. Ez a hatás tovább fokozza a félreértések lehetőségét. Ha valamilyen halaszthatatlan fontos ügyünk adódik, legyünk különösen körültekintőek. Majd a kvadrát és a retrográd Merkúr lejárta után érdemes újra megvizsgálnunk az ez idő alatt végzett munkánk eredményét és ha szükséges hozzunk módosításokat.

Szeptember 1.-én a Szűz Újhold több friss energiát hoz magával.

Szeptember 2.-án ne erőltessük túl magunkat és ne vállaljunk túl sokat, mivel a Nap T-kvadrátot képez a Neptunusszal és a Szaturnusszal.

Szeptember 9.-től a Jupiter is jegyet vált és belép egy évre a Mérleg jegyébe. A fejlődés és kibontakozás szempontjából egy kedvezőbb időszak veszi kezdetét, mivel a Jupiter a Mérlegben jobban segíti a növekedést, mint a Szűz jegyében ahol száműzetésben található.

A retrográd időszak második felére, szeptember 10. után már oszlani kezd a ködösség és fokozatosan könnyebb lesz az előrejutás.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.