Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr szeptember 2015

Retrográd Merkúr szeptember 2015

 

retrográd Merkúr szeptember 2015Szeptember 17. és október 9. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Mérleg 15º55′-től visszaérve a 0º54′ fokra.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Mérleg csillagjegyének 15. foka születési képletünkben. Az általa jelzett életterületen kell majd kiegyezéseket, kiegyensúlyozást végeznünk és több megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

Retrográd Merkúr mozgása

A retrográd Merkúr időszak árnyéka augusztus 28.-tól október 24.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Augusztus 28. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte az Mérleg 0. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd október 24.-én ér vissza a Mérleg 15. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb álmokat, elképzeléseket megformálni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Mérleg a kapcsolatainkat és a bennük felborult harmóniának, újra egyensúlyba hozását teszi központi kérdéssé. A következő pár hétben a Merkúr arra fog ösztönözni, hogy figyeljük jobban meg mit kellene helyretenni, rendbe hozni kapcsolati, diplomáciai téren. Mivel több olyan eseményben is lehet részünk, melyek félreértések vagy rosszul értések miatt, sértőek lehetnek, ahelyett, hogy ösztönösen feldühödnénk és igazunkat próbálnánk bizonygatni, inkább legyünk megértőbbek, vonuljunk kissé félre és törekedjünk megérteni, hogy miért is reagáltuk ilyen módon az adott helyzetben. Ha valakit régebb megsértettünk, akkor itt lehet az ideje újra felkeresni és tisztázni a helyzetet vele. Sokkal érzékenyebbek leszünk az egyenlőtlenségekre, méltányosságra, ami több újra egyeztetésre késztet üzleti ügyeinkben is.

A retrográd időszak kezdetén a Merkúr a Mérleg jegyének uralkodó bolygójával a Vénusszal képez szextil fényszöget. Ez is többnyire a békés megoldásokra, egyetértésre való törekvést hozza előtérbe. Azonban pontosan ekkor éri el csúcspontját a Jupiter-Neptunusz szembenállása és lép a Nyilas jegyébe a Szaturnusz is. Tehát nagyobb zavargásokra, elégedetlenségre számíthatunk a következő hetekben. Az át- és újragondolások, egyeztetések folyamatos témája az elképzelések és a valós lehetőségek állandó összemérése, egymásnak feszülése lesz.

Szeptember 24.-én és 26.-án is fokozódnak a feszültségek a Merkúr-Plútó, majd a Mars-Szaturnusz kvadrát hatására. Kényszeres gondolkodás lehetséges. Úgy érezhetjük, mintha több erőfeszítés lenne szükséges a feladatok elvégzésére, mint általában.

Szeptember 28.-án Telihold lesz a Kos jegyében. Ekkortájt különösen érdemes figyelni arra, hogy a felkavart érzelmi energiák miatt ne okozzunk akaratlanul sértődést környezetünkben. Bár lehet pontosan ez segít, olyan dolgokat kimondani, amiket már régebb magunkban tartogattunk és nem mertünk kifejezni.

A retrográd időszak végén, október 8.-án a Vénusz belép a Szűz jegyébe. A problémák gyakorlatiasabb megoldása, a szükségletek figyelembe vételével és rangsorolásával válik fontosabbá.

Általános tanácsok retrográd időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmünket.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.