Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr október 2014

Retrográd Merkúr október 2014

 

retrográd Merkúr október 2014Október 4. és 25. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Skorpió 2º18′-tól visszaérve a Mérleg 16º45′ fokára.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Skorpió csillagjegyének 2. foka születési képletünkben. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és nagyobb belátásra, megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

A retrográd Merkúr időszak árnyéka szeptember 14.-től november 10.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Szeptember 14. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte az Mérleg 16. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd november 10.-én ér vissza a Skorpió 2. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb álmokat, elképzeléseket megformálni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Skorpió jegye a mélység, sötétebb oldalunk és a hatalomvágy minőségeinek jelképe. A Mérleg a kapcsolatainkat és a bennük felborult harmóniának, újra egyensúlyba hozását teszi központi kérdéssé. A következő pár hétben a Merkúr arra fog ösztönözni, hogy figyeljük jobban meg mit kellene helyretenni, rendbe hozni kapcsolati téren. Mivel több olyan eseményben is lehet részünk, melyek félreértések vagy rosszul értések miatt, sértőek lehetnek, ahelyett, hogy ösztönösen feldühödnénk és igazunkat próbálnánk bizonygatni, inkább legyünk megértőbbek, vonuljunk kissé félre és törekedjünk megérteni, hogy miért is reagáltuk ilyen módon az adott helyzetben. Ha valakit régebb megsértettünk, akkor itt lehet az ideje újra felkeresni és tisztázni a helyzetet vele. Sokkal érzékenyebbek leszünk az egyenlőtlenségekre, méltányosságra, ami több újra egyeztetésre késztet üzleti ügyeinkben is.

A retrográd időszak kezdetén a Mars király trigont képez a Jupiterrel és az Uránusszal. A többlet tűz energia új lendületet biztosít számunkra. A Mérleg Nap azonban kvadrátolja a Plútót, ami  kapcsolatainkban jobban felszínre hozhat régebbi hatalmi játszmákat, konfliktusokat, sértődéseket. Ezáltal a problémák is jobban tudatosulnak és minden fél számára élhetőbb kompromisszumokra juthatunk.

Október 8.-án Telihold lesz a Kos jegyében. Ekkortájt különösen érdemes figyelni arra, hogy a felkavart érzelmi energiák miatt ne okozzunk akaratlanul sértődést környezetünkben. Bár lehet pontosan ez segít, olyan dolgokat kimondani, amiket már régebb magunkban tartogattunk és nem mertünk kifejezni.

A retrográd időszak vége, különösen fontos, mert október 23.-án Újhold lesz a Skorpió 0. fokán, másnap pedig a Vénusz is belép a Skorpióba, 26.-án pedig a Mars is a Bakba lép. Ez egy igazi, mély lelki átalakulás kezdetére utal, ami több régebbi idejétmúlt kötődés elengedését igényli tőlünk.

Általános tanácsok retrográd időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmünket.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.