Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr október 2013

Retrográd Merkúr október 2013

Október 21. és November 9. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Skorpió 18º22′-től, 2º29′ visszaérve.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Skorpió csillagjegyének 18. foka születési képletünkben. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és nagyobb belátásra, megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

A Skorpió jegye a mélység, sötétebb oldalunk és a hatalomvágy minőségeinek jelképe. A következő pár hétben a Merkúr arra fog ösztönözni, hogy “ássunk le” mélyre ösztönös vágyaink, mély meggyőződéseink között és próbáljunk a régi, visszahúzó felfogások elengedése által, új erőre és belátásokra lelni. Mivel több olyan eseményben is lehet részünk, melyek félreértések vagy rosszul értések miatt, mélyen sértőek lehetnek, ahelyett, hogy ösztönösen feldühödnénk és igazunkat próbálnánk bizonygatni, inkább legyünk megértőbbek, vonuljunk kissé félre és törekedjünk megérteni, hogy miért is reagáltuk ilyen módon az adott helyzetben. Megtörténhet, hogy egy belső, érzékeny pontunkat érinti, amit ezáltal érthetünk jobban meg, ami segíthet régebbi sérelmeink begyógyulásában is.

A retrográd időszak kezdetén a Merkúr trigont képez a Jupiterrel, ami segíteni fog nagyobb  megértésekben és a tolerancia terén. Csak ne feledjük, hogy a retrográd hatás mindig befelé működik, tehát a fejlődés inkább lelki, szellemi szinten történhet és kevésbé külső siker formájában.

Tovább növeli az időszak jelentőségét, az Uránusz-Plútó kvadrát, mely növeli a belső feszültségeket és komolyabb, kényszeres változtatásokat is jelezhet. Ne feledjük a Plútó a Skorpió uralkodó bolygója. Más évekhez képest, a jelenlegi retrográd Merkúr a Szaturnusz által is többlet komolyságot kap, mivel azonos jegyet foglalnak el. Ehhez fog csatlakozni a Skorpióba lépő Nap is.Nem szükséges feleslegesen aggódnunk, de az ilyen időszakok mindig könnyebben kezelhetők ha nyitottá válunk a változásokra életünkben és megpróbáljuk elengedni az idejétmúlt ragaszkodásokat. Ez általában a fix jegyek képviselőinek (Bika, Vízöntő, Oroszlán) jelenthet nehézségeket.

Általános tanácsok retrográd időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmünket.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.