Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr november 2018

Retrográd Merkúr november 2018

Retrográd Merkúr november 2018November 17. és december 6. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Nyilas 13º28′-től visszaérve a Skorpió 27º17′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Nyilas csillagjegyének 13. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként az általunk vallott elvek és eszmék értelmében. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2018.10.292018.11.172018.12.062018.12.2413º28′27º17′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka október 29.-től december 24.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Október 29. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Skorpió 27. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd december 24.-én ér vissza a Nyilas 13. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Azok az elképzelések, tervek, melyeket ebben az időszakban alkotunk meg módosulásokat, kiegészítéseket igényelhetnek a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Nyilas jegyében hátráló Merkúr szükséges teszi megvizsgálnunk azokat az elveket, elképzeléseket amelyekért általában lelkesedünk és összevetnünk ezeket a valóság kereteivel. Jobban foglalkoztatnak az elméleti, elvi kérdések. Régóta elfelejtett elgondolások, ötletek, tervek újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb ritmust vesz fel, ami türelmetlenséget okozhat az emberekben (a Merkúr száműzetésben van a Nyilas jegyében). Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz orvosolni. Bár az időkeretbe így is nehezebb lehet beleférni (a Nyilas túláradó jellege).

A retrográd időszak vége, december 6.-án Újholddal ér véget, ami többlet lelkesedést ad az embereknek. Azonban megtörténhet, hogy kiszínezzük a tényeket és többet várunk el mint lehetséges, ami csalódásokat okozhat a későbbiekben (a Nap kvadrátot képez a Halak Marssal és Neptunusszal).

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.