Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr november 2012

Retrográd Merkúr november 2012

November 7. és November 26. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Nyilas 4. fokáról a Skorpió 18. fokára visszaérve.

A Nyilas jegye az optimizmus, nagyvonalúság és tágabb életszemlélet  jelképe. Ebben a jegyben a Merkúr száműzetésben van. A Skorpió jegye a mélység, sötétebb oldalunk és a hatalomvágy minőségeinek jelképe. A következő pár hétben a Merkúr arra fog ösztönözni, hogy vegyük újból szemügyre nagyobb távú céljainkat, hogy mire is szeretnénk törekedni igazán, majd “ássunk le” mélyre ösztönös vágyaink, mély meggyőződéseink között és próbáljunk a régi, visszahúzó felfogások elengedése által, új erőre és belátásokra lelni. Mivel több olyan eseményben is lehet részünk, melyek félreértések vagy rosszul értések miatt, mélyen sértőek lehetnek, ahelyett, hogy ösztönösen feldühödnénk és igazunkat próbálnánk bizonygatni, inkább legyünk megértőbbek, vonuljunk kissé félre és törekedjünk megérteni, hogy miért is reagáltuk ilyen módon az adott helyzetben. Megtörténhet, hogy egy belső, érzékeny pontunkat érinti, amit ezáltal érthetünk jobban meg, ami segíthet régebbi sérelmeink begyógyulásában is.

A retrográd időszak kezdetén a Merkúr trigont képez az Uránusszal, ami segíteni fog abban, hogy nagyobb áttöréseket tehessünk megértésünkben. Csak ne feledjük, hogy a retrográd hatás mindig befelé működik, tehát a fejlődés inkább lelki, szellemi szinten történhet és kevésbé külső siker formájában.

November 9.-én a Vénusz trigont fog képezni a Jupiterrel, ami több kellemes élményt, beteljesedést is hozhat magával, de legalábbis kis időre oldottabbá teheti a közhangulatot.

November 14.-én Újhold lesz a Skorpióban, miközben a Merkúr a Neptunusszal alkot negyedfényt. Fokozottan érdemes ügyelnünk, hogy lelkesedésünk, ne hibás döntésekre vagy kötelességvállalásokra vigyen. Az érzékelések zavartabbak vagy túl idealisták. A beszélgetések is homályos értelműek lehetnek.

November 23.-án a Mars képez kvadrátot az Uránusszal feszültebb hangulatot gerjesztve. Olyan kihívások jelenhetnek meg, melyek miatt meg kell változtatnunk céljainkat és tevékenységeinket. A gyakori ütemváltás miatt, nehezebb lehet egy tevékenységre összpontosítani.

Általános tanácsok retrográd időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmünket.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Nyilas csillagjegyének 4. foka születési képletünkben. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és nagyobb belátásra, megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.