Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr március 2018

Retrográd Merkúr március 2018

Retrográd Merkúr március 2018Március 23. és április 15. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Kos 16º53′-tól visszaérve a Kos 4º46′-ra.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Kos csillagjegyének 16. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként anyagi, gyakorlati kérdésekben. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2018.03.092018.03.232018.04.152018.05.0316º53′4º46′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka március 9.-től május 3.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Március 9. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Kos 4. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd május 3.-án ér vissza a Kos 16. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan, számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Kosban a Merkúr az egyszerű, egyenes és néha kicsit nyers kommunikációs stílust hozza előtérbe. Elnyomott régebbi sérelmek, neheztelések jobban felszínre törhetnek és hevesebb hangnemű letisztázó beszélgetéseket igényelhetnek. Felerősödhet a türelmetlenség és ha nem vagyunk figyelmesek sietségből elkövetett hibák is történhetnek. De így is képesek vagyunk legalább kiengedni felgyűlt ingerültségünket.

Március 31-én Telihold lesz a Mérleg 10. fokán, ami a hátráló Merkúr hatásait felerősíti majd.

Azonban szintén március 31-től kezdődően a Vénusz belép a Bika jegyébe, ezzel pedig kissé békésebbé teszi a hangulatot és mérsékli a Kos Merkúr heves odaszólási késztetéseit a következő hetekben. Hatására könnyebb úgy kifejezni vélt vagy valós sérelmeinket, hogy közben indulataink ne kerítsenek hatalmukba és a beszélgetés közös megoldások irányába terelhető legyen.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.