Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr május 2016

Retrográd Merkúr május 2016

Retrográd Merkúr május 2016Április 28. és május 22. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Bika 23º36′-tól visszaérve a Bika 14º20′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Bika csillagjegyének 23. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként anyagi, gyakorlati kérdésekben. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

A retrográd Merkúr időszak árnyéka április 14.-től június 7.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Április 4. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Bika 14. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd június 7.-én ér vissza a Bika 23. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges anyagi, pénzügyi megfontolásokat tenni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Bikában a Merkúr gyakorlatiasságunkat, anyagi javainkhoz való ragaszkodásunkat teszi próbára. A retrográd időszak alatt, téves, nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülnek felszínre. Régebbi, túl elbonyolított elképzeléseinket, nehézkessé vált viszonyulásunkat kell egy a helyzetnek megfelelőbb, gyakorlatiasabb, aktuálisan alkalmazhatóbb formába átalakítanunk. Nagyobb vásárlások, befektetések esetén különösen érdemes figyelnünk, mert félreérthetünk részleteket, ami későbbi bonyodalmakat okozhat. Hajlamosak lehetünk túl aggódni javaink miatt és kerülni a szükséges költségeket (a Bika negatív oldala). Régóta tulajdonunkban levő kevésbé használt tárgyak újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb, alaposabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz orvosolni.

Az egész időszak alatt a Nap és a Vénusz is a Bikában halad, ami szintén kitartásunkat, türelmünket növelik. Erre azért is lesz szükségünk, mert a Mars is retrográd mozgást végez (egészen június végéig) és erőforrásaink újrarendszerezését igényli.

Május 6.-án a Bika Újhold több friss energiát hoz magával.

A retrográd időszak utolsó hete kissé feszültebb lesz a kezdődő Jupiter-Szaturnusz kvadrát miatt. Azonban a közben jelentkező Jupiter-Merkúr trigon segít higgadtan feltérképezni a lehetőségeket és a problémákra kreatív megoldásokat találni.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.