Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr június 2020

Retrográd Merkúr június 2020

Retrográd Merkúr június 2020Június 18. és július 12. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Rák jegye 14º45′-től visszaérve a Rák 5º29′-re.

Személyes szinten is értelmezhetjük ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Rák csillagjegyének 14. foka születési képletünkben. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként részletkérdésekben. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2020.06.022020.06.182020.07.122020.07.2614º45′5º29′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka június 2.-tól július 26.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Június 2. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte az Rák 5. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd július 26.-án ér vissza a Rák 14. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges részmunkálatokat elvégezni tenni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Rák jegyében a Merkúr érzelmi, családi kötelékeinket teszi próbára. A kommunikáció egy lassabb, vontatottabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz rendezni, kijavítani, mert jobban előtérbe kerülnek.

A retrográd időszak elején, június 21-én Újhold lesz a Rák 0. fokán. Az utóbbi hónapok Bak hatásainak szigorúsága után ez több feltörő érzelmet és felszabadulás érzést hozhat.

A retrográd Merkúr ideje egybeesik egy újabb Jupiter-Plútó együttállással, ami segít koncentrálni a lényegre és növeli hatékonyságunkat.

Június 25-től a Vénusz is direkt mozgásba vált, ami segíti az utóbbi hónapok felgyűlt frusztrációinak fokozatos enyhülését, oldódását.

Azonban a legfontosabb fejlemény június 28-án a Mars belépése lesz a Kos jegyébe, ami megnöveli az emberek kezdeményező erejét és cselekvési vágyát. Ezt egy későbbi cikkünkben helyezzük vizsgálat alá.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.