Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr január 2022

Retrográd Merkúr január 2022

Retrográd Merkúr szeptember 2021Január 14. és február 4. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Vízöntő 10º20′-tól visszaérve a Bak 24º22′-re.

A Merkúr évente három alkalommal szokott retrográd mozgású lenni, a mostani különlegessége, hogy az irányváltás időszakában kvadrátot képez az Uránusszal, ami hirtelen megrázó bejelentéseket, fejleményeket hozhat. Egyes elektronikus rendszerek váratlan meghibásodásával járhat. A kvadrát január 16.-ig tart és 17.-én a Telihold adhat többlet nyugtalanságot még neki. Általában egyfajta izgulékonyság lehet az alapvető hangulat. Különböző felkavaró híreket hallhatunk.

A Vízöntő az újító szellem, függetlenség jegye. A Merkúr pár új ötletet adhat a retrográd időszak első felében számunkra, de a Bak jegyébe visszahátrálva, január 26.-tól kezdődően, szükséges lesz megvizsgálnunk ezeknek az ötleteknek a kivitelezhetőségét, célszerűségét, gyakorlatiasságát. Ideje hosszabb távú terveinket is átgondolnunk régebbről elmaradt feladatoknak eleget tennünk és felelősség vállalásokat rendezzünk. Sokkal jobban foglalkoztatnak az anyagi ügyek és szakmai ambíciók. Pár újra egyeztetésre kerülhet sor üzleti ügyeinkben.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Vízöntő csillagjegyének 10. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd újraértékeléseket, tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr és az őt kvadrátoló Uránusz egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkotnak.

2021.12.292022.01.142022.02.042022.02.2410º20′24º22′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka december 29.-től február 24.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újra gondolnunk a retrográd időszak alatt. December 29. jelzi azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr eléri a Bak 24. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd február 24.-én ér vissza a Vízöntő 10. fokra, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Azok az elképzelések, tervek, melyeket ebben az időszakban alkotunk módosulásokat, kiegészítéseket igényelhetnek a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

Fontos lesz még január 16., amikor a Nap együttállásba kerül a Plútóval. Nagyon lényegbevágó történéseket, politikai döntéseket, bejelentéseket hozhat.

Január 23-tól, a Vénusz-Uránusz trigon kissé élénkebb, oldott hangulatot ad. Kellemes meglepetésekben lehet részünk, amire már sokan vágyakoztak is, az utóbbi hetek komor bejelentései miatt. Pozitív fejleményeket hozhat az elszabadult energiaárakban.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.