Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr január 2016

Retrográd Merkúr január 2016

 

Retrográd Merkúr 2016 januárJanuár 5. és 25. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Vízöntő 1º02′-től visszaérve a Bak 14º59′ fokára.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Vízöntő csillagjegyének 1. foka születési képletünkben. Az általa jelzett életterületen kell majd frissebb, újítóbb hozzáállásra és több megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.
Retrográd Merkúr mozgása

A retrográd Merkúr időszak árnyéka december 20.-tól február 14.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. December 20. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Bak 15. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd február 14.-én ér vissza a Vízöntő 1. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb álmokat, elképzeléseket megformálni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Vízöntő az újító szellem, függetlenség jegye. A Merkúr pár új ötletet adhat a retrográd időszak elején számunkra, de a Bak jegyébe visszahátrálva szükséges lesz megvizsgálnunk ezeknek az ötleteknek a kivitelezhetőségét, célszerűségét, gyakorlatiasságát. Ideje hosszabb távú terveinket is átgondolnunk régebbről elmaradt feladatoknak eleget tennünk és felelősségvállalásokat rendezzünk. Sokkal jobban foglalkoztatnak az anyagi ügyek és szakmai ambíciók. Pár újra egyeztetésre kerülhet sor üzleti ügyeinkben.

A retrográd időszak kezdetén a Merkúr a Skorpió Marssal, a Vénusz a Neptunusszal képez kvadrátot. Ez az egész időszak hangulatát feszültebbé teszi. Egymással ellenkező ambíciók, szándékok között kell megpróbálnunk használható megoldásokat találni. Egyes vágyaink csalókáknak vagy a kelleténél költségesebbnek bizonyulhatnak. Jobb a következő pár hétben kerülni a nagyobb vásárlásokat.

Január 10-én Újhold következik a Bak jegyében, melynek frissítő lendületét érdemes a fennálló problémák megoldására fordítanunk.

Január 14.-én a Tr. Nap együttállásba kerül a hátráló Merkúrral és trigont képeznek a Tr. Jupiterrel. Fontos megértések, felismerések, közlemények idejét jelentheti.

A retrográd időszak vége is hasonlóan ingerült lehet, mint a kezdete volt, mivel a Tr. Merkúr kvadrátot képez az Uránusszal és együttállásba kerül a Plútóval. Január 24. lehet a legstresszesebb, mert ekkor következik egy újabb Telihold, mely felerősíti az előbbi hatásokat. A Telihold idején érdemes kerülni a fontosabb találkozókat vagy felvállalni nagyobb munkákat. Azonban az Uránusz hatására régebbi elhallgatott sérelmek, sértődések törhetnek hirtelen fel, így egy időszerűvé vált vita, veszekedés akár katartikus, megújító élményű lehet.

Általános tanácsok retrográd időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmünket.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.