Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr február 2021

Retrográd Merkúr február 2021

Retrográd Merkúr február 2021Január 31. és február 21. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Vízöntő 26º25′-től visszaérve a 11º02′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Vízöntő csillagjegyének 26. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd újraértékeléseket, tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2021.01.152021.01.312021.02.212021.03.1226º25′11º02′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka január 15.-től március 12.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újra gondolnunk a retrográd időszak alatt. Január 15. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Vízöntő 11. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd március 12.-én ér vissza a Vízöntő 26. fokra, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Azok az elképzelések, tervek, melyeket ebben az időszakban alkotunk módosulásokat, kiegészítéseket igényelhetnek a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Vízöntő az újító, feltaláló, aki a szellemi törvények felismerésére buzdít minket. A következő pár hétben több olyan eseményben is lehet részünk, melyek új szemléletek, modernizálások félreértések vagy késlekedések alapját képezhetik. Ahelyett, hogy ösztönösen feldühödnénk és igazunkat próbálnánk bizonygatni, inkább legyünk megértőbbek, vonuljunk kissé félre és törekedjünk megérteni, hogyan is tudnánk a javunkra fordítani ezeket az újításokat. Illetve min kellhet javítanunk rajtuk azért, hogy mások számára is közérthetőbb, hozzáférhetőbb legyen. Régóta elfelejtett vagy halogatott tényezők kerülhetnek figyelmünkbe egy adott élethelyzetben.

Február 8-án a Nap együttállásba kerül a hátráló Merkúrral. Ezen a napon elménk különösen éles, kommunikatívabbak és nyitottabbak lehetünk. Amit mondunk vagy írunk, most nagyobb hatással bír ilyenkor.

A február 11-i Újhold energiája segít az előrejutásban.

A retrográd időszak az Uránusz-Szaturnusz kvadrát idejére esik. Ez annál is lényegesebb, mert az Uránusz a Vízöntő uralkodó bolygója, a Szaturnusz pedig szintén a Vízöntő jegyében halad. A Bika Uránusz alapján váratlan változások történhetnek a gazdasági életben, melyeket a modern algoritmusok azonnal lereagálnak (Vízöntő) és valószínűleg téves, elhamarkodott módon (retrográd Merkúr). Készüljünk fel a meglepetésekre. A forradalmi, lázadó szellemet enyhíti a február 25-én a Halak jegyébe lépő Vénusz (melynek a Bika Uránusz és közvetve a Vízöntő bolygók rendelődnek alá).

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.