Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr február 2020

Retrográd Merkúr február 2020

Retrográd Merkúr március 2020Február 17. és Március 10. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Halak 12º53′-tól visszaérve a a Vízöntő 28º12′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Halak csillagjegyének 12. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre, együttérzésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2020.02.022020.02.172020.03.102020.03.3012º53′28º12′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka február 2.-től március 30.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Február 2. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Vízöntő 28. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd március 30.-án ér vissza a Halak 12. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Azok az elképzelések, tervek, melyeket ebben az időszakban alkotunk meg módosulásokat, kiegészítéseket igényelhetnek a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Halak jegye mindig valamilyen áldozat hozatalt igényel részünkről, hogy minél inkább egységet alkossunk környezetünkkel. A Halak egyben a nagy álmodó is, aki egy ideális, szeretet teljes világban tudná csak igazán elképzelni magát. A fizikai valóság nyersesége állandó csalódások forrását képezi számára. Ebben az időszakban jobban foglalkoztatnak az együttérzést, összetartozás, önzetlenséget érintő kérdések. Régóta elfelejtett elgondolások, ötletek, tervek újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb ritmust vesz fel, ami csalódottságot okozhat az embereknek. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz orvosolni. Megértőbbek, türelmesebbek lehetünk környezetünkkel.

A retrográd Halak helyzet a lehető leggyengébb állása a Merkúrnak, főként a 0. és 14. fok között. Ez azt jelenti, hogy az emberek kevésbé követik a racionális meggondolásokat és könnyebb téves számításokat tenni. Ellenben annál alkalmasabb figyelni a belső hangunkra, sejtéseinkre. Csak lehetőleg ellenőrizzük le ezek helytállóságát, mielőtt fontosabb következtetésre vagy elköteleződésre szánnánk magunkat.

A retrográd időszak első hetében a Jupiter szextilt képez a Halak Neptunusszal, melynek most a Merkúr is alá van rendelve. Ez kiemelt jelentőséget ad ennek a pár napnak, mert kifejezetten kedvez régebbi sérelmeink elengedéséhez, békítő hangnem felvételének. Február 23.-án Újhold lesz a Halak jegyében, ami többlet jóindulatot ébreszthet fel az emberek lelkében. Azonban megtörténhet, hogy kiszínezzük a tényeket és többet képzelünk el, mint ami lehetséges.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.