Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr december 2023

Retrográd Merkúr december 2023

Retrográd Merkúr december 2023December 13. és január 2. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Bak 8º29′-től visszaérve a Nyilas 22º11′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Bak csillagjegyének 8. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat, hibajavítások végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2023.11.252023.12.132024.01.022024.01.218º29′22º11′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka november 25.-től január 21.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. November 25. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Nyilas 22. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd január 21.-én ér vissza a Bak 8. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges egyeztetéseket végezni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Bak jegyében hátráló Merkúr szükséges teszi megvizsgálnunk terveink kivitelezhetőségét, célszerűségét és gyakorlatiasságát. Ideje hosszabb távú projektjeinket is átgondolnunk régebbről elmaradt feladatoknak eleget tennünk és felelősségvállalásokat rendezzünk. Jobban foglalkoztatnak az anyagi ügyek és szakmai ambíciók. Pár újra egyeztetésre kerülhet sor üzleti ügyeinkben. Régóta tulajdonunkban levő kevésbé használt tárgyak újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb, vontatottabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz orvosolni.

Az időszak Merkúr-Vénusz szextillel kezdődik, ami bizakodó hangulatot idéz fel.

Minden retrográd Merkúr időszaknak kiemelt dátuma, amikor a Nap beéri a hátráló Merkúr, az időszak közepe táján. Ez most december 22.-ére esik. Ez is két részre ossza az időszakot, mert jelképesen azt mutatja, hogy túlságosan előre voltunk szaladva a gondolatainkban, elképzeléseinkben és a Nap-Merkúr együttállás idejére kezdi teremtő erőnk beérni ezt. Majd alkalmunk lesz még az időszak második felében még szükséges módosításokat tenni.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.