Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr december 2022

Retrográd Merkúr december 2022

Retrográd Merkúr december 2022December 29. és január 19. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Bak 24º21′-től visszaérve a 8º11′-re.

A Merkúr évente három alkalommal szokott retrográd mozgású lenni. Mostani különlegessége, hogy egybeesik a retrográd Mars időszakának végével. Az Ikrek jegyében a Mars a Merkúrnak rendelődik alá, így a retrográd hatás is kétszeres lesz. Ez komolyabb gondokat okozhat a közlekedésben, hirtelen leállásokat, meghibásodásokat idézhet elő. Enyhítő tényezö, hogy az időszak során nem lesznek tartósabb nehéz fényszögek a bolygók között. De a kifejezett lassulás így is érzékelhető lesz, ezzel időt adva számunkra, hogy beérjük magunkat.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Bak csillagjegyének 24. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat, hibajavítások végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2022.12.122022.12.292023.01.192023.02.0724º21′8º11′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka december 12.-től február 7.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. December 12. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Bak 8. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd február 7.-én ér vissza a Bak 24. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges egyeztetéseket végezni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Bak jegyében hátráló Merkúr szükséges teszi megvizsgálnunk terveink kivitelezhetőségét, célszerűségét és gyakorlatiasságát. Ideje hosszabb távú projektjeinket is átgondolnunk régebbről elmaradt feladatoknak eleget tennünk és felelősségvállalásokat rendezzünk. Jobban foglalkoztatnak az anyagi ügyek és szakmai ambíciók. Pár újra egyeztetésre kerülhet sor üzleti ügyeinkben. Régóta tulajdonunkban levő kevésbé használt tárgyak újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb, vontatottabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz orvosolni.

Az időszak Merkúr-Vénusz együttállással kezdődik, ami kissé csalóka bizakodó hangulatot idéz fel.

Minden retrográd Merkúr időszaknak kiemelt dátuma, amikor a Nap beéri a hátráló Merkúr, az időszak közepe táján. Ez most január 7.-ére esik. Ez is két részre ossza az időszakot, mert jelképesen azt mutatja, hogy túlságosan előre voltunk szaladva a gondolatainkban, elképzeléseinkben és a Nap-Merkúr együttállás idejére kezdi teremtő erőnk beérni ezt. Majd alkalmunk lesz még az időszak második felében még szükséges módosításokat tenni.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Végül pedig következzen két kép szemléltető jelleggel a grafikus efemeridából, melyet előrejelzés előfizetőink és az asztro extra funkciókkal rendelkező felhasználóink érhetnek el. Az első ábrán látható, ahogyan a sárgával jelzett hátráló Merkúrt január 7-én beéri a narancssárgával jelzett, egyenletes látszólagos sebességgel haladó Nap. A második ábrán a Merkúr sebességváltozásai láthatók a retrográd árnyék időszakában. Megfigyelhető, ahogyan a közel másfél fokos napi sebessége lecsökken nullára az irányváltáskor, majd kb. -1.3 fokos hátrálási sebességre gyorsul fel. Ezt egy újabb lassulás követi nullára és onnan végül visszagyorsul napi másfél fokra. Mindenki, aki asztrológiát tanul több további ehhez hasonló érdekes felfedezést/megértést nyerhet interaktív grafikus efemeridánk által.


Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.