Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr december 2016

Retrográd Merkúr december 2016

Retrográd Merkúr december 2016December 19. és január 8. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Bak 15º06′-től visszaérve a Nyilas 28º51′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Bak csillagjegyének 15. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként a következetesség, céltudatosság értelmében. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2016.12.022016.12.192017.01.082017.01.2815º06′28º51′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka december 2.-től január 28.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. December 2. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Nyilas 28. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd január 28.-án ér vissza a Bak 15. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges részmunkálatokat elvégezni tenni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Bak jegyében hátráló Merkúr szükséges teszi megvizsgálnunk terveink kivitelezhetőségét, célszerűségét és gyakorlatiasságát. Ideje hosszabb távú projektjeinket is átgondolnunk régebbről elmaradt feladatoknak eleget tennünk és felelősségvállalásokat rendezzünk. Jobban foglalkoztatnak az anyagi ügyek és szakmai ambíciók. Pár újra egyeztetésre kerülhet sor üzleti ügyeinkben. Régóta tulajdonunkban levő kevésbé használt tárgyak újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb, vontatottabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz orvosolni.

Az egész időszak alatt a Jupiter szextilt képez Szaturnusszal, a Szaturnusz pedig szextil az Uránusszal. Ezek mind reformer energiák, melyek segítenek régi szabályokat, szerveződéseket, formákat megújítani, aktuálisabb formába hozni. A retrográd Merkúr a múlt felé irányítja figyelmünket, hogy jobban megvizsgálhassuk mi hasznosítható tapasztalataink alapján és min lenne szükséges módosításokat végeznünk.

December 25. különösen kellemes napnak ígérkezik, mivel a Vízöntő jegyében haladó Vénusz kedvező fényszögben kapcsolódik a Jupiterhez, Uránuszhoz és Szaturnuszhoz.

December 29-én Újhold következik a Bak jegyében, melynek frissítő lendülete segít jobban lelkesebben készülni az újévi ünnepségekre.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.